liv efter konkurs – hur du återställer din kredit efter en konkurs och få en inteckning

Det är olyckligt att många konkurs advokater inte ge sina kunder mer riktning när det gäller att återställa sig efter sin konkurs. Det finns några enkla steg som alla som lämnar in en konkursansökan behöver vidta för att återställa sig ekonomiskt.

Med hjälp av dessa steg nedan, kan du återställa din kredit och förbereda dig att bli ett hem ägare.

Ett. Få en kopia av din kredit rapport. Många gånger (de flesta gånger) de kreditkort som frikännas med din konkurs inte tas bort från din kredit rapport omedelbart.

2. Har nedsättande kredit poster tas bort från din kredit rapport. För de punkter som tas ut av i din konkurs, måste du skicka en kopia (inte original) av dina papper konkurs ansvarsfrihet till alla 3 av kreditbyråer bad dem att ta bort dessa felaktigheter.

Tre. Betala alla dina räkningar i tid. Konkurs är ett sätt att ekonomisk återhämtning. Avsikten är att tillåta dig att “börja om” ekonomiskt. Efter din konkurs, måste du se till att alla dina räkningar betalas i tid. Om du har problem med en kommande proposition, inte ignorera det. Det är där de flesta människor går fel. Ring dina fordringsägare innan de ringer dig och låta dem veta vad dina utmaningar. Om du inte kan få en rimlig rep på linjen, be om en handledare, men återigen, gör det så tidigt som möjligt, inte den dag räkningen beror eller efter att det är sent. Om du har problem med dina räkningar, kan du behöva be om lite hjälp.

4. Har en stark dokumenterad hyra historia. Detta är ganska kritisk, eftersom det är sannolikt den största månatliga kostnad som du har. Underwriters (de människor som faktiskt skriva på ditt lån godkännande) ser mycket hårt på hur du har betalat din hyra som de kommer att ersätta den med en inteckning betalning av samma eller högre storlek. Det är mycket viktigt att kunna dokumentera din historia hyresbetalningar mycket specifikt. Om du hyr från en lägenhet gemenskap, då all banken kommer att behöva göra är begära kontroll av Hyra (aka VOR).

Om du har en privat hyresvärd, då det bästa sättet att dokumentera detta är med annullerade checkar för de senaste 12 månaderna hyran. Bankerna kan göra VOR s för privata hyresvärdar, men sällan gör eftersom de anser att en hyresvärd kan ha en relation med låntagaren och säga vad banken vill höra för att hjälpa dem att få ett lån.

Om du betalar med kontanter eller pengar beställer, vänligen sluta göra detta omedelbart och börja betala med checkar. Enkelt uttryckt, det är till skada för dig eftersom genom att lämna in en konkursansökan du redan har visat viss ekonomisk instabilitet. Betala hyran med kontanter eller postanvisning visar ytterligare finansiell instabilitet och kommer inte att ge dig den positiva hyran historia som garant är ute efter att ge dem förtroendet att godkänna ditt lån.

Fem. Ansök om en säker kreditkort – En säker kreditkort kan du göra en insättning på ett konto för att säkra ett kreditkort och sedan låna mot att etablera en ny positiv betalning historia. Eftersom tiden går, kan banken öka din kredit till ett belopp som är större än din insättning, och sedan så småningom tillbaka din insättning till dig. (De kommer också ofta betalar du ränta på din insättning.)

6. Förbered “icke-traditionella” handel referenser – Det här är konton som du betalar på till exempel mobiltelefoner, bilförsäkring, och konton butik som kan användas för att dokumentera en positiv betalning historia, men skulle inte vara traditionellt rapporteras till kreditupplysningsföretag. Helst om du kan ge 3 av dessa konton med en 12-månaders betalning historia, kommer detta att hjälpa oss att övertyga banken att du är en bra kreditrisk. Det bästa sättet att dokumentera detta är med en skrivelse från företaget om att du har haft en positiv betalning historia med dem under de senaste 12 månaderna. Alternativt, kan du ge 12 månaders annullerade kontroller visar 12 månaders tid betalningar.

7. Motstå frestelsen (eller uppmuntran) för att köpa en bil. Vissa kan säga att detta är det bästa sättet att bygga upp din kredit. Problemet är att din ränta kommer att vara så hög, att dina betalningar kommer att göra din skuldkvoter högre än normalt, vilket gör det svårare att kvalificera sig för en inteckning. Minns du den siffran på 45-50% av din månadsinkomst att banken kommer att tillåta dig att använda mot dina skulder? Detta kommer snabbt att absorberas av en bil betalning. Bara köpa en bil om a) du behöver (inte vill) en bil, och b) du har inkomster för att täcka bil betalning, om din nuvarande skulder någon, och din föreslagna nya bil betalning. Vi har sett flera människor som har bilar snarare än hem eftersom de gick ut och köpte en bil som de inte kunde sälja och deras skuldkvot var för hög för att kvalificera sig för en inteckning. Det skulle vara en skam att ha en fin bil (som skriver dagligen), i motsats till en mer ödmjuk bil tillsammans med en inteckning på ett hem som ger dig en skattelättnad, och ökar i värde över tiden.

Jag hoppas att det här är bra och hjälper till att få dig på din väg att hitta ditt drömboende.