lite kunskap går långt i inteckning modifiering

Du kan ha hit några ekonomiskt svåra tider. Inte förvånande i nedåtgående ekonomin i dag. Förhoppningsvis har du hålla koll på din ekonomi, eller bristen därav, att förstå att du behöver några ändringar i din inteckning om du ska stanna kvar i besittning av ditt hem. Förstå, är ingen mängd böja över bakåt skamligt att hålla din egendom. Du måste undersöka processen för bostadslån modifiering så att du vet vad du ska göra och vad som väntar.

beredning

Innan du närmar dig din långivare med ett lån modifiering förslag, måste du ha alla dina ankor i rad. Inte snåla på att samla dokumentation eller pappersarbete som krävs för att avancera din sak. Om du har haft en träff på din inkomst, få bevis. Det kan även fungera till din fördel att visa ditt lån officer att du är ett offer för dåliga tider, otur, eller oförutsedda omständigheter.

förtroende

Låt dig inte skrämmas av lånet ändring processen. Tänk på att din långivare har massor av incitament för att hålla dig på fastigheten som en solid lån betalare. Långivaren skulle snarare få några pengar från dig än att arbeta med en bit av egendom som de kommer att behöva kämpa för att sälja till en ännu större förlust. De får inte berätta att det finns statliga incitament som de kan få om din situation uppfyller vissa kvalifikationer. Slätten och enkla sanningen är, ibland är vad de är, långivare är mer villiga än någonsin att jobba med folk som har problem med att göra inteckning.

förmåga

Lånet modifiering processen är meningslöst om du inte kommer att ha möjlighet att möta de nya krav, men mycket reducerad, att ni har förhandlat fram. Så du måste visa förmåga att möta den nya uppsättningen av skyldigheter. Ta någon dokumentation till förhandlingsbordet som bevisar att du kan betala. Eftersom du inte kan hämta hem så mycket bacon som du har i det förflutna, visar att det är tillräckligt för att täcka din nya skyldigheter. Dessutom är långivare, nu mer än någonsin, att förhandla med många människor på randen till avskärmning eller konkurs. Var kreativ, gör vad du kan för att övertyga långivaren om din earnesty och förmåga att hjälpa dem hjälpa dig.

mål

När du närmar dig en långivare med din vädjan om ändring, måste du fokusera på några frågor som kommer att betyda mycket om din förmåga att stanna i ditt hem. De är: En längre varaktighet för ditt lån. En minskning av intresse. Förlåtelse för ackumulerade förseningsavgifter eller straff. Missade betalningar bör förlåtas eller föras över till det nya avtalet. Söka bättre villkor i allmänhet.

husägare

Ditt mål är att förbli en husägare. Fokusera på det belopp du kommer att spara över längden på lånet och hur mycket lättare det är att möta de nya krav på månadsbasis. Skjut inte upp att söka ändring, ju förr du frågar när du förutse problem, desto bättre blir du. När du sitter bekvämt i ditt hem igen, kommer du vara glad att du vidtog nödvändiga åtgärder för att ändra ditt lån.