lite kända hem inteckning fakta

Det finns många idéer och koncept att den genomsnittliga personen inte vet om ett billån, bolåneräntor och om en inteckning refinansiera period. De flesta människor lär sig genom hela hemmet köpprocessen och göra misstag som de skulle ha undvikits om de hade fått höra och varnade innan du stänger affären. När man arbetar med bolån är det viktigt att undersöka alla alternativ, men långivare inte alltid erbjuda viktiga bitar av information. Här är några tips för att hjälpa den genomsnittliga hem köparen med sina hem inteckning processen:

Först av allt, är det noll handpenning alternativet verkligt. Ja det händer. Tyvärr är detta inte tillgängligt för alla, men husköpare som köper sin första bostad samt personer med en begränsad inkomst kan dra nytta av detta erbjudande. Förutom den “noll procent ned” alternativet, det finns myndigheter som kommer att betala avsluta kostnader för individer eller familjer med låg inkomst. Boräntor kan vara högre på grund av frånvaron av en handpenning, men med en inteckning räknaren är det fortfarande möjligt att få finansiering eller en inteckning refinansiera ett hem.

Andra anser en justerbar sats inteckning eller arm. Justerbar ränta inteckningar har fått ett dåligt rykte eftersom de är förknippade med räntor som varierar varje år. De flesta människor är inte medvetna om att ARM lån finns i många varianter, för exempel en 5-1 ARM kommer att fastställas under de första fem åren och därefter återställs varje år efter det. Majoriteten av låntagarna är inte medvetna om att räntorna inte bara kan gå i taket eftersom de har ett tak för hur högt de kan gå. Detta gör en ARM lån ett bra val för många människor eftersom räntan inte kan gå allt höga och du kan ofta börja med en mycket lägre ränta under de första ett till fem år.

Slutligen, har för dem vars hem inteckning för närvarande har en ränta på 7,5% eller högre och märkte att dagens räntor är mindre än 6,5% det faktiskt kan spara husägaren mer än $ 100 per månad om hemmet ägaren beslutar att refinansiera vid lägre kostnad. Tyvärr finns det fortfarande stänger betala när refinansiering, därför är det viktigt att forska och använda en inteckning kalkylator för att avgöra om detta kommer att få långsiktiga fördelar. För människor som kommer att bo i huset under minst två eller tre år, kan de långsiktiga fördelarna faktiskt vara betydande. Många villaägare inser inte att ett litet intresse punkten kan göra en betydande ekonomisk skillnad under loppet av ett år, och ännu mer så under loppet av ett 30-årigt huslån.

Sammantaget finns det många begrepp och idéer som inte är grundligt förklaras till låntagaren före eller vid slutet av kursen. För att säkerställa att alla aspekter av hem inteckning har beaktats, är det rekommenderat att nya låntagare hyra en inteckning mäklare för att hjälpa till med lånet processen.