lite information om köpa låta inteckningar, är de rätt för dig

Regeringen förutspår en ökning på mer än 2 miljoner brittiska hushåll under de kommande 10 åren, främst beroende på en ökning av EU: s invandrare och en trend av mindre hushåll. Detta ger naturligtvis ett bra tillfälle för skulle köpa låta hyresvärdar, särskilt med bättre köp låta priserna vi nu upplever och de extra hyresgästerna vill boende.

Så, vad är kraven för att köpa att låta? Tja, det viktigaste kravet på ett köp att låta inteckning är att hyran värdet på fastigheten kan täcka kostnaderna för inköp och underhåll av hushållet. Detta kan innefatta avbetalning, låta mäklararvode, byggnadsunderhåll, bygga försäkringar, reklam, avgifter bokföring, förvaltningsavgifter och andra eventuella dithörande kostnader. Till exempel kommer en licens krävas för hus med mer än 3 våningar och mer än 5 passagerare. I själva verket är ett allmänt krav på att hyran täcker 130% av avbetalning.

Till exempel kommer en £ 100.000 inteckning kräver potentiell hyra på £ 520 per månad. Detta beräknas utifrån en £ 80.000 inteckning (efter en £ 20.000 insättning betalning) med en antagen ränta på 6%. Detta exempel skulle betinga avbetalning på £ 400 per månad, så lägg din 30% till detta och du kommer till den tidigare angivna 520 £ hyra. Detta verkar vara en rättvis bedömning när man betänker de möjliga tidsperioder utan hyresgäster ovanpå alla de tidigare nämnda hus kostar.

Lyckligtvis för dig, är rådet Skatteverket ansvarar hyresgästerna när de ockuperar huset. Men du kommer att vara ansvarig för en procentandel av arealen ränta om huset är obebott i mer än 6 månader. Detta kommer att vara en mindre andel om huset är omöblerad.

När betalande hyresgäster är på plats, kommer du att behöva informera tullförvaltningen av din nya inkomstkälla. Räkna med böter på £ 100 om du inte har talat till dem inom en månad. När du gör pengar från huset då skatter på 22 till 40% kommer att debiteras på någon vinst. Kom ihåg att detta är vinstdrivande och inte hyra fick så se till att dra avbetalning som inte täcker den delen betalar principen (detta har några få tyvärr), och andra relaterade utgifter från detta belopp.

Så med all denna information till hands du har beslutat att gå vidare och köpa din köp låta hushållet. Nästa fråga är var man kan köpa detta hus. Självklart, om du vill hantera reparationer och andra frågor med huset själv, är det vettigt att köpa nära din hemstad. Men om du använder en agent så är detta inte så viktigt och du kan köpa i en av de mest lönsamma områdena.

Enligt UCB bostadslån (dessa är köp låta uppdelningen av Nationwide Building Society), de bättre presterande områden för investeringar i fast egendom är Colchester, Rugby, Peterborough, Swansea, Belfast och Glasgow. Också värt att notera är att East London, efter att ha varit mindre önskvärda för sent, nu gör comeback på grund av den pågående förnyelse av området (London ha säkrat de Olympiska spelen 2012).

Om du bestämmer dig för att sälja fastigheten, då reavinstskatten (CGT) kommer att betalas, förutsatt att värdet av ditt hushåll har ökat. Du har ett årligt bidrag på £ 8800 (par kan både hämta detta belopp) och Taper lättnad som möjliggör för inflationen. Taper lättnad är en rabatt på 5% efter 1: a 2 år och fortsätter att vara tillämplig upp till år 10.

Med köpa låta inteckningar på marknaden för så lite som 5% och mer specialiserade köpa låta långivare runt, är detta verkligen en bra tid att överväga denna investering. Jag skulle föreslå att du söker på Internet för att hitta dig själv en bra mäklare och få all information till hands om du bestämmer dig för att gå vidare.