lite hjälp med att få den bästa inteckning.

Om din kreditvärdighet är dålig, kan du vidta åtgärder för att förbättra den. Detta är en byråkratisk börda, men kan spara hundratals, om inte tusentals pounds.

Att få en inteckning är så stressigt, och att få ett hus så önskvärt, att folk vill få det överstökat snabbt. Så de anmäler sig till dåliga affärer. Då deras äktenskap bryter ned två år senare. Den dropp-dropp effekt har inga pengar i slutet av månaden är tyst frätande.

Förbättra din kredit-rating. Ta reda på vad det är på Equifax, Experian, TransUnion och / eller Callcredit. Långivare kan komma åt dem alla. Gör sedan följande:

– Se till att du är i röstlängden.

– Stilla panträtter och offentliga domar, såsom i länsrätten (CCJs).

– Korrigera fel, inklusive radering domar äldre än sju år. Betald-off skulder kan lagligen registreras upp till sju år efter avvecklingen.

– Stäng onödiga konton. Stäng dem _slowly_, inte alla på en gång. Håll bara två kreditkort. Dessa bör omfatta din äldsta kortet, som har den längsta kredit historia i samband med det.

– Betala av kreditkort. Håll balanserar låga, och betalas ut i tid.

– Öppna ett sparkonto på banken.

– Håll din skuld låg, under 75% av tillgänglig kredit.

– Bygg en god betalning historia. Betala dina räkningar i tid!

Gör sedan något ovanligt, gå en promenad i ett grönområde och tänka över om du behöver en inteckning alls.

Om du gör, vad du vill att det ska göra för dig?

Vad du kan göra för att få den egenskap du vill, utan att logga över halva din inkomst för de kommande trettio åren?

Några alternativ är:

Self-build: Är du redo för utmaningen att bygga ditt eget hem? Om du har en webbplats, kan du sätta ett “kit hus” på det. Detta är en vars utformning har prövats och testats, och som kan sättas upp snabbt. Det finns nyheter som kommer ut i huset bygger hela tiden, överväga att dra nytta av dem, och spara lite pengar.

Köpa och uthyrning: Köp en plats, göra det minsta för att tart det upp, och hyr ut ett rum. Du måste se upp för beskattning av hyresintäkter, men det kan få dig en större plats, eller en mindre ort betald-off snabbare.

Köp på auktion: Detta är en populär idé, men problematiskt i praktiken. Du måste räkna med auktionsförrättaren avgifter, och fenomenet “auktion feber”, några nybörjare blir väldigt upphetsad på en auktion. De bjuder sätt över värdet på fastigheten. Även härdade auktion-publiken köper hus som du eller jag köper ett par skor. De köper dem, tart ’em up, sedan vända dem, ofta ganska liten vinst. Detta gör för tuff konkurrens.

Det är bäst att få pally med en fastighetsmäklare, och ta din tid. Dessa killar få nys om de bästa erbjudanden, och meddela sina vänner först. Du kan ha tur och få ett bra hus, till ett bra pris, från någon som har att sälja i en hast.