leva ett värdigt liv med Texas vända inteckning

Omvänd inteckning vid det här laget har blivit ett relativt känt begrepp i USA. Tjugo år tillbaka, blev omvänd inteckning lån introducerades i staterna som ett stöd som erbjöds till de pensionerade medborgare av Amerika. Detta var i princip infördes för att hjälpa pensionärer har ett bekvämt liv och vara ekonomiskt säkrad. Denna typ av lån erbjuds till låntagaren baseras på eget kapital som han har på sin egendom. Om du är en pensionerad medborgare i Texas, så kan du enkelt gå in för Texas vända inteckning som erbjuds till pensionerade medborgare i den staten. Den extra fördelen av Texas omvänd inteckning är att till skillnad från en traditionell inteckning, är låntagaren får stanna i huset som han har lagt fram för inteckning till långivaren för att säkra lånet.

Dessutom i en Texas omvänd inteckning, behöver lånebeloppet att låntagaren har säkrat inte återbetalas i livet för låntagaren om han fortsätter att bo i det huset och regelbundet lönar skatter och försäkringar i huset. En annan viktig punkt i Texas omvänd inteckning är att det är en skattefri lån och låntagaren kan använda lånebeloppet på något sätt han vill. Han kan betala sina medicinska räkningar eller några andra räkningar, i själva verket gör en omvänd inteckning till att pensionärer får riklig ekonomisk trygghet och stöd. Varje pensionär som är sextiotvå år eller mer och som är bosatt i Texas kan enkelt säkerställa detta lån.

Det finns vissa fakta som måste vara känd av låntagare innan de ansöker om Texas vända inteckning. Omständigheterna är att den person som är säkra lånet måste vara på minst sextiotvå års ålder. Dessutom, om låntagaren är berättigad till en stor mängd Texas omvänd inteckning, då han eller hon kan betala av vanlig inteckning och kassera inteckning betalning. Mängden lån som en person kan få från en omvänd inteckning beror på värdet av hans eller hennes hus som kommer att sättas upp för inteckning till långivaren. Återbetalning alternativ beror på den plan som låntagaren väljer och även om räntan på marknaden. Huvudregeln säger att låntagaren kan få 40-70 procent av hemmets beräknade värdet. När det gäller säkerheten i Texas vända inteckning är berörda, behöver man inte oroa sig för det eftersom det är regeringen godkänt och HUD dvs Institutionen för bostäder och stadsutveckling reglerar lånet. I själva verket var HUD en av de första organisationer som började ge ut omvänd hypotekslån.

Texas vända inteckning eller snarare, har hela konceptet omvänd hypotekslån verkligen kommit som en välsignelse i förklädnad för de pensionärer i Amerika. Livet handlar om att leda den med respekt och värdighet. Bara för att någon är pensionär betyder inte att personen inte har rätt att leva sitt liv med idel värdighet och på sina egna villkor. Med begrepp som omvänd inteckning kommer in, borta är de dagar då pensionerade föräldrar var beroende av sina barn för sin försörjning.