leva det liv du vill med equity release

Borta är de dagar då du skulle behöva sälja ditt hem för att låsa upp det egna kapitalet i det. Equity release kan du förmånen att fortfarande ockuperar ditt hem samtidigt dra nytta av det ekonomiskt. Du kan använda värdet av ditt hem som ett sätt att ta emot kontanter. Detta kan vara i form av regelbundna månatliga avbetalningar samt i en klumpsumma.

Denna nya inkomstkälla kan utnyttjas på många sätt och blir speciellt populär bland personer i pensionsåldern. Den globala ekonomiska krisen sätter press på alla som hindrar oss från att leva bekvämt på en daglig basis. En equity release system ger husägaren det idealiska alternativet för att uppfylla grundläggande behov samt njuta av några av de saker vi verkligen önskar. Du kanske har velat lätta vissa finansiella bördor, åka på en semester till Asien, eller helt enkelt spendera lite tid att utforska din egen bakgård. En annan bra sak med denna typ av lån är att pengarna från din equity release kan spenderas på något sätt du vill.

När ett företag överväger att ta ut ett lån equity release finns det några saker att tänka på. Långivaren kommer att behöva se till att du är ägare av fastigheten och eventuella lån balans är helt återbetalat. Dessutom kommer en utvärdering av din egendom måste också genomföras. Ålder är också en avgörande faktor för hur mycket kapital du kan få. Ju äldre du är, desto högre andel du får från ditt hem värde. Den vanliga åldersgruppen krav för sökande equity release är 55 år eller äldre.

Din kredit värdering är också av betydelse när de ansöker om ett equity release system. Du kommer att göra dig själv en hel del bra att ta reda på vad som finns i din kreditupplysning och göra din del för att ha några misstag rättas eller något negativt bort. Begär och granska din kredit historia. Om det är något som du anser inte borde vara där eller du behöver vissa klargöranden, skriv till kreditupplysningsföretag begär en utredning. Du kommer att ha en god chans att detta tas bort från din kredit rapport om myndigheten är oförmögen att klargöra frågan. När du gör det din plikt att vara i god status med dina fordringsägare också se till att informationen i din kredit rapport är aktuell och korrekt.

Även om du kan ta ut ett lån equity release utan att konsultera en finansiell rådgivare är det alltid bra att göra så, eftersom du tar ett mycket stort steg. En expert kommer att bättre kunna ge goda råd samt svara på eventuella frågor du kan ha. De typer av system är många och kan vara komplicerat.
Var säker på att se över dina alternativ innan du gör din slutgiltiga beslutet. Du kanske kan komma med ett billigare sätt att få kontanter. När du har uttömt dina alternativ utan framgång gå vidare med din plan för att ta ut ett lån equity release.