letar efter en båt lån se till att du vet “ins och outs” av båt lånefinansiering

Båt lån är generellt försökt att köpa en båt för antingen personliga eller kommersiella ändamål. Precis som en bil lån, kan en båt lån struktureras för att möta din kassaflöde. Den genomsnittliga båt i Australien kostar runt $ 20.000 – även om du kan komma igång för mycket mindre än detta – en båt lån för $ 2500 kan få dig i en $ 3000 aluminium vagabond som kan ge dig timmar av glädje (och förhoppningsvis några bra fiske) över sommarperioden.

Faktum är att ofta den minsta båten lånebeloppet är $ 10.000. Vissa långivare kommer bara att ge en båt lån när du köper via en acceptabel marina köpman och i vissa fall kommer de bara ge en båt lån till människor som bor där de har kontor representation som i Queensland, NSW och WA.

För att kvalificera sig för en båt lån måste du vara över 18 år och vara antingen en australisk medborgare, Permanent Resident, eller ha ett godkänt arbete visum. Om du är en konkurs eller har en dålig kredit historia (utestående standard) så är det mest troligt att du kommer att kvalificera sig för en båt lån.

De långivare som finns i båten lånemarknaden kommer att söka viss dokumentation till stöd för din båt låneansökan. Dessa kommer att innefatta ditt körkort, uppgifter om din inkomst och tillgångar och skulder, samt kontaktuppgifter till din arbetsgivare. All information som lämnas i förhållande till din inkomst kommer att verifieras genom att kontrollera med din arbetsgivare. Om du är egenföretagare kommer du fortfarande vara berättigad till en båt lån men du måste ge din revisor: s uppgifter. Återigen långivaren överväger båt lån kommer att vilja kolla omsättning och andra figurer som rör ditt företag innan de ger slutligt godkännande till båten lånet.

Som regel finns inga pågående avgifter på en båt lån men det kan finnas en anläggning avgift när du gör ansökan även om det är osannolikt att överstiga $ 500 och kommer i allmänhet att återbetalas om båten lånet inte är godkänd. Vissa stater kräver också stämpelskatt betalas på båten låneavtalet.

Vid beslut om skyddstiden för din båt lån (en båt lån är i allmänhet mellan 1 och 5 år) bör du överväga ditt kassaflöde – din månatliga avbetalningar på båten lånet blir mindre ju längre lånet sikt och högre restvärde . En båt lån är vanligtvis att vara på en fast avgift så du undvika oförutsägbarhet med räntor. Du kan budgetera dina utgifter. Men om du av någon anledning väljer att betala din båt lånet före utgången av båten lånet, då precis som ett bostadslån, kommer du drabbas break kostnader. Om räntorna har sjunkit sedan pausen kostar i allmänhet motsvarar skillnaden mellan den ränta du skulle ha betalat under din båt lån och den ränta långivaren kan nu ta emot, för perioden från och med den dag du betala tillbaka tidigt till slutet av båten lånet. Om priserna har ökat så kan du ändå behöva betala någon form av avgift för förlorade ränteintäkter som resultat bilda din bryta båten låneavtalet.