leta efter den bästa inteckning ränta

Om du är närvarande på marknaden för ett nytt hem, eller du funderar på att refinansiera din nuvarande inteckning, en av de viktigaste sakerna för dig när du shoppa runt för ett bostadslån blir inteckning ränta.

Naturligtvis kommer du vill att din inteckning ränta att vara så låg som möjligt, så ta lite tid att shoppa runt för bästa deal.

Shoppa runt för bästa inteckning ränta är mycket viktigt eftersom du vill gå med den bästa möjliga. Inte bara nöja sig med första långivare du stöter på och gå med oavsett ränta de kan erbjuda dig.

Genom att shoppa runt kan du jämföra priser och produkter. Skillnaden i en procentenhet på en ränta kan innebära tusentals dollar i besparingar under loppet av en trettio år inteckning.

Tänk på att shoppa runt för en inteckning på samma sätt som shoppa runt för en ny bil.

När du är på marknaden för en ny bil, du besöka två eller tre bilhandlare, du talar med några olika säljare, testa dig köra några olika bilar, än att göra ditt beslut om den bästa bilen till bästa pris.

Behandla begreppet shopping för en inteckning på samma sätt som du skulle göra om du handlar för en bil.

Inteckning industrin är en mycket konkurrenskraftig, och inteckning företag är alltför glada att tävla för ditt företag. Det sista en inteckning företag vill är att du ska ge ditt företag till sina konkurrenter.

När shoppa runt, låt inteckning mäklare eller lån officerare du sysslar med vet att du shoppa runt. Genom att förse dem med denna kunskap, kommer de att förstå vikten av att komma tillbaka till dig med det bästa de har att erbjuda för att se till att de säkra din verksamhet.

När du har en handfull lån officerare gör dig sina bästa erbjudandet, ge din fråga till en med de bästa flighterna och det scenario som låter mest rimligt.

Kom ihåg, när ett erbjudande till dig, be att få se alla uppgifter i skrift. En verbal erbjudande kan låta bra för dig, men utan pappersarbete att backa upp det, det är värdelöst.