leadpoint ger en plattform för köpare och säljare av lån leder

Inteckning företag i behov av bra kunder vänder sig ofta till andra företag som kan förse dem med kundämnen. Typiskt inteckning företag skulle ge ledningen företag med ett kort och en profil för sina ideal kunder och sedan betala för ett visst antal leads. Inteckning mäklare också ofta använda företag inteckning leda för att hjälpa dem att hitta kunder och göra affärer.

Många av de ledande företag annonsera via internet gör det lättare för låneinstitut och mäklare för att hitta dem och välja rätt match för dem. Som ett resultat affärer med ledande företag har ökat under de senaste åren gör marknaden mer konkurrenskraftig. Bly företag har varit tvungna att försöka hitta sätt att skilja sig så att bolån väljer dem att göra affärer med och många har lyckas med antingen täcker nischmarknader eller genom att diversifiera att erbjuda olika typer av lån leder.

En ledande företag som gick ett steg var ytterligare LeadPoint som öppnade upp en bly-marknadsplats, som gör det möjligt för företag att köpa och sälja leads på ett ställe. Deras mål var att hitta ett sätt att handel inteckning och andra leder lån på ett sätt som gynnat både köpare och säljare. Marknadsplatsen fungerar genom både köpare och säljare starta egna konton. Köpare förskottsbetalning sedan en viss summa pengar och ange hur mycket de vill spendera på inköp leder, den kategori av ledarna och deras kriterier utlåning. Säljare, som måste verifieras innan de kan öppna sina konton, matchas sedan med deras profil till köparna. Säljarna genererade leads och vidarebefordra dem till de köpare som begärts av webbplats för att ge feedback om kvaliteten på de leder som de har fört. Kvaliteten på ledningarna kan bestämmas på ett antal olika sätt men främst köpare letar efter leder som matchar deras kriterier och är genuint intresserade av de produkter som de säljer.

LeadPoint hävdar att deras verksamhet bygger på erfarenhet och erbjuder en one stop shop för köpare lån leder till källa kvalitet leder från olika säljare. Utöver de människor som säljer lån leder också ha tillgång till marknadsplatsen för köpare till vilka de kan sälja sina leder för bra marknadsräntor. LeadPoint är den första online lån leder marknaden och hävdar inte att påverka prisstrukturen att köpare och säljare skapar. De har försökt att skapa en öppen marknad där säljarna måste arbeta hårt för att ge kvalitet leder men kommer att belönas när de gör det med bra priser och feedback. Alla transaktioner hanteras av LeadPoint själva och det finns ingen direkt kontakt mellan köpare och säljare. Detta är ett bra försäljningsargument som att köpa och sälja lån leder är ofta en snabb affär. Kunderna kan bli “kalla” eller deras situation kan förändras över tiden vilket innebär att de inte längre matchar köparens kriterier. Hittills verkar det som om platsen fungerar bra och ger en välbehövlig plattform för att möjliggöra denna del av inteckning och lån industrin att lyckas