låta ditt sparande fungera för dig

Låt oss inse det. Du har arbetat hårt och sparat när och var du kunde. För de flesta kanadensare, är detta en del av vardagen. Nåväl nu äntligen, låt en del av pengarna du har arbetat för att göra en del arbete för dig.

År 1992 införde den kanadensiska tullen och Revenue Agency (CCRA) bostadsköpare “Plan (HBP). Den HBP Planen möjliggör för kanadensiska konsumenter att dra tillbaka upp till $ 20.000 från sitt RRSP, att använda i bistånd för att köpa sin första bostad. I fallet med ett par om de båda är berättigade, är antalet fördubblas upp till totalt $ 40.000. För 2009 har de enskilda beloppen höjts till $ 25.000 vardera. Så för en berättigad par, betyder det totalt $ 50.000.

De flesta människor använder denna RRSP tillbakadragande att lägga till någon handpenning de redan har samlat för att lägga ner mot inköpspriset för deras hem, för att antingen minska mängden inteckning de kommer att behöva, eller öka mängden av inteckning de kan bära.

Låter det för bra för att vara sant? Inte exakt. Alla belopp som du har avdragits skall återbetalas tillbaka till din RRSP konto i årliga utbetalningar. Du har 15 år att betala tillbaka detta belopp, eller om du inte gör det kommer att läggas till din beskattningsbara inkomst för året och du kommer att beskattas därefter.

Genom att använda dessa medel, om du har dem investerade i RRSPs, får du pengar arbeta för dig i en skattefri och effektivt sätt. Vad händer om du inte har några RRSPs? Följande strategi kan vara rätt för dig. Om du har bidraget rummet under din RRSP mössa, kan du låna pengar från din bank och RRSPs köpa till senare bidra till din handpenning. Inte bara hjälper du dig själv i dag, men att bygga ett bo ägg för din framtid.

För att ta reda på om du har plats i din RRSP cap bidra titt i ditt förra årets skattsedel (NOA). Regeringen kommer att ge dig en siffra, som vanligtvis är en procentsats av din rapporterade intäkter årligen. Om du inte har använt den RRSP för det året, antingen helt eller delvis, får den utgående balans och läggs till i nästa års totalt. Om du inte håller din NOA: s, kan du få din senaste en genom att anropa CCRA på 1-800-959-8281.

Ett par ord av försiktighet: planera tidigt. Om du tror att detta kan vara meningsfullt för dig och din ekonomiska situation, ta de steg du behöver för att börja och börja idag. I en ränta miljö som den vi står inför i dag, där priserna är på uppgång, gör dina beslut tidigt. Det kan spara hundratals om inte tusentals dollar.

Tänk, är en RRSP en investering i din framtid, så om du inte har råd att betala din inteckning eller inte har någon inkomst för ett tag och tvingas sälja ditt hem, kan du förlora din handpenning, tillsammans med det din framtida besparingar. Så om din framtida inkomster ser säker och stadig, sedan RRSP plan kan vara ett bra alternativ för dig … annars inte.

För mer information kontakta en inteckning professionella som kan ge dig vägledning och hjälper dig att avgöra vad som är rätt för din situation.