Låt 2nd bolån lösa alla dina kontanter problem

För de flesta människor ditt hem är det mest värdefulla tillgång du äger. När du har ett behov av ett lån, kan du lita på denna tillgång av er att ta upp en. Det bästa sättet att göra detta är genom att ta upp ett av de vanligaste typerna av hypotekslån kallas 2nd bolån.

Som namnet antyder, är en 2: a hypotekslån bara ett lån utöver din första eller ursprungliga hem hypotekslån som du har tagit upp någon gång sedan.

Här är några snabba tips på vad du bör veta om du funderar på att ta upp sådana lån:

tillgängliga medel

Ett. Hur mycket kan du kvalitet för din topplån beror på mängden kapital du har sedan betalat på ditt hem.

2 Den totala sammanlagda beloppet av den ursprungliga och 2: a inteckning inte får överstiga värdet på hemmet.

upplåningskostnad

Tre. Med tanke på att alla underwriting processen har slutförts för din ursprungliga bolån, är administrationen arbete här mycket enklare för detta lån. Räntan på sådana 2nd bolån väntas bli något högre än för bottenlån.

4. Ränta på lånet är på de flesta fall brukar 100% avdragsgilla.

Fem. När du tar upp ett sådant lån, om detta belopp är över 80% av värdet på ditt hem, det kräver privata försäkringar för hypotekslån som arrangeras av låntagaren.

långivaren rätt

6. Långivaren lägger en kvarstad på ditt hem för din 2: a hypotekslån.

För många år många människor har alltid använt sina hem som säkerhet för att få många olika typer av bolån. Denna typ av hypotekslån är huvudsakligen uppbyggd på en långsiktig period som 20 år. Så under åren som värdet på din fastighet steg upp, har du en enorm potential för att låna en 2: a inteckning lån mot den här egenskapen för att komma åt de extra pengar som du behöver.

Som det är, det finns många fördelar för att ta upp sådana lån, men på samma andetag att det finns ett behov av att göra dina läxor för att avgöra om din nuvarande finansiella aptit ger dig denna lyx. När du tar upp 2nd bolån gör att du kan stödja de månatliga betalningarna och noterar att försumliga i betalningar få allvarliga konsekvenser, inklusive att förlora ditt hem.