låsning av räntan på dina lån

Många människor köper bostäder är förvånad över hur snabbt räntan kan förändras. Detta tar upp frågan om låsning i räntan på ditt lån.

låsning av räntan på dina lån

Tvärtemot vad många anser, är räntorna för bolån inte fastställts av Federal Reserve Bank. Detta antagande är dock förståelig med tanke på den kalabalik man tenderar att se i media varje gång ordföranden för Federal Reserve gör någon nämner överhuvudtaget om att höja eller sänka priserna. Naturligtvis bör du förstå att han diskuterar den ränta som debiteras av bankerna att låna från andra banker. Räntorna på bolån, å andra sidan, fastställs av obligationsmarknaderna bland andra indikatorer.

Eftersom obligationsmarknaderna flyttar varje arbetsdag, bolåneräntor rör sig i en motsvarande fråga. Även en liten förändring kan påverka hur mycket eller lite pengar en långivare kommer att återhämta ges en antagen avkastning av ett 30-årigt lån. För att skydda dig mot dessa svängningar, måste du förstå hur man låser in räntan på ditt lån.

En inteckning kan inte slutföras förrän räntan är låst. Om du inte ta upp frågan med långivaren, kan räntan gå upp eller ner varje dag från ansökan till den faktiska finansieringen av lånet. Detta kan bokstavligen vara två eller tre månader om du får lånelöfte innan ett erbjudande på ett hem. Denna typ av volatilitet är farligt, särskilt om du vidga gränserna för ditt kassaflöde i att köpa ett hem. Om priserna ökar en halv procent medan du handlar, kanske du inte kan göra månatliga betalningar när du äntligen köpa fastigheten av dina drömmar!

Låsa in ett lån handlar om poäng och längden på låset. Dessa frågor är förhandlingsbara med långivaren, nämligen, det finns ingen lag krävs standard. Att låsa in en kurs, du ofta måste samtycka till att betala en procentsats av poäng. Ju längre du vill låsa i hastigheten, desto mer betalar du. För en 30 dagars period, kan du räkna med att betala en fjärdedel till en halv poäng. För en längre tid, räkna med att betala en halv till en hel punkt. En punkt är en procent av det totala lånet. Om en långivare försöker att debitera dig mer, ta ditt lån någon annanstans eller få en inteckning mäklare inblandade.

Fluktuerande räntor är farliga eftersom de kan påverka dina månad betalningar. Låsa in din kurs ger dig en exakt siffra att arbeta med när du köper ditt drömhus.