lära sig om priser billån – feds skärhastigheten

Ja FBI sänka räntan igen, men du behöver veta detta kommer att gynna dig? Du kan ha om refinansiering ditt bostadslån och är inte säker på vad som är det bästa draget för dig. Det är viktigt att veta att en Fed cut inte automatiskt påverkar på lång sikt 30 års fast ränta bostadslån. Du kanske inte får vad du söker genom refinansiering, så det är viktigt att titta på alla fakta.

Det är viktigt att först förstå att FBI har klippt fonden Rate vilket är den ränta till vilken bankerna lånar varandra pengar. Nu oftast när detta händer Prime Rate kommer också att sänkas, men vad betyder det för dig och mig? I grund och botten om att någon typ av lån som är bundet i den prime-räntan kommer att påverkas, till exempel du ser oftast kortfristiga lån som berörs av detta, såsom ett hem kapital lån. Vet att när denna kurs skärs det också påverkar räntan du kan tjäna på en CD eller ett sparkonto.

Långsiktiga bolåneräntor är oftast mer drabbade med obligationer och hur obligationsmarknaden gör. Bara för att vi har hört att FBI har klippt priser betyder inte det positivt kommer att påverka dig. Kom ihåg att när de sänker hastigheten de försöker stimulera ekonomin och en god ekonomi kommer alltid att vara bra för fastigheter.

Om du är i marknaden för refinansiering eller få ett nytt hem lån är det viktigt att kontrollera med er lån officer och få de bästa priserna som finns tillgängliga för dig, kom ihåg att de förändras dagligen.