lära sig om bolån i Tampa för att hitta en som passar din ekonomi

Tampa är en av de bästa platserna i landet att leva, innan du tar ut den inteckning i Tampa för att köpa ditt hem, bör du dock först studera de olika typer av bostadslån tillgängliga. Bolån i Tampa har fast ränta, justerbar ränta, bolån ballong och inledande kurs justerbar ränta inteckning. Den vanligaste inteckning typ är fast ränta lån, som tar ut en fast ränta under hela lånets löptid, om den varar i tio år eller trettio. Medan du nytta av att ha en stabil takt, kommer en stor del av din månatliga betalningar tillämpas på intresse snarare än att betala av lånebeloppet.

Å andra sidan, beroende på din aptit för risk, kanske du vill ta ut en justerbar ränta inteckning, vari räntorna justeras utifrån rådande marknadsförhållanden. Således kan du börja med en lägre skattesats än de som erbjuds av jämförbara lån med fast ränta, men sedan sluta med högre eller lägre priser.
Om du så småningom tänker refinansiera din inteckning, så du kanske vill överväga ett lån ballong hem, vilket är en kortsiktig inteckning där du debiteras fasta månatliga betalningar, ofta med lägre skattesatser än dem på marknaden, för den tid lånet. När lånet löper ut, dock förväntas du betala den resterande balansen i sin helhet. Du kan sedan refinansiera saldot på längre sikt för att njuta av lägre räntor.

Slutligen, om din kreditvärdighet är mindre än perfekt, kan du ta på en inledande kurs inteckning, i denna typ av lån, kommer du att debiteras ränta lägre än marknadsräntan för en bestämd period, varefter hastigheten justeras uppåt. Om du är säker på att du kan höja din kredit värdering vid utgången av perioden, då du kanske kunna övertyga långivaren att refinansiera lån till en lägre ränta.