lära sig mer om bolåneräntor lån

En inteckning är ett lån som använder ett paket av fastigheter som säkerhet. Ett bolån ränta är den ränta som tas ut på en inteckning. Inteckningar indelas i två typer: bolån och kommersiella inteckningar. Vid ett bostadslån, är det själv-ockuperade bostadsfastighet om en låntagare sedan som säkerhet.

En kommersiell inteckning är ett lån där en fastighet som upptas av en låntagare annat än en bostadsfastighet tillhandahålls som säkerhet för att säkerställa betalning av kapital och ränta, eller bara ränta. När det gäller kommersiella inteckningar, är säkerheten oftast en kommersiell byggnad, ett kontor, en butik eller annan verksamhet fastigheter.

Kommersiella bolån är oftast gjorda av företag som behöver pengar för rörelsekapital, köpa ny utrustning, eller expansion. Eftersom ett företag kan formuleras som ett partnerskap, ett företag eller ett aktiebolag företag, är verksamheten “kreditprövning av en finansiell institution relativt mer komplex.

Bolån priser för ett bostadslån skilja sig från dem för en kommersiell inteckning eftersom priserna är oftast högre i fallet med en kommersiell inteckning. Detta beror på att riskerna med bolån och andelen fallissemang är faktiskt lägre än kommersiella inteckningar.

Inteckningar kan klassificeras som fast ränta inteckningar och justerbar inteckningar takt. Både fast ränta samt justerbar ränta inteckningar kan erhållas för bostäder och kommersiella inteckningar. Den ursprungliga räntan för en justerbar ränta inteckning är lägre än räntan för en fast ränta inteckning.

Federal Reserve Board reglerar främst bolåneräntor lån och om styrelsen ändrar räntorna bör bolåneinstitut sedan justera sina räntor i enlighet därmed. De påverkas också av ekonomiska och marknadsmässiga faktorer såsom inflation.

Lägre priser kan utnyttjas om man betalar en handpenning på 20% eller mer av lånebeloppet. Och om du gör en 5% handpenning eller mindre av lånebeloppet, kan du bara vara kvalificerad för en högre ränta lån.

Mortgage låneräntor faller i allmänhet någonstans mellan 5% och 13%. Långfristiga lån har något högre räntor än kortfristiga lån och oftast skillnaden är under 1%. Låneräntor skiljer sig också med olika typer bolån såsom kommersiella lån, VA lån, FHA lån, bostadslån eget kapital, bostadslån förbättring, och dåliga krediter / sub prime lån inteckning.