lära sig att låsa den lägsta bolåneräntan tillgängliga när du refinansiera

När husägare väljer att refinansiera sina befintliga första inteckning lån, måste de bestämma när att låsa in sin ränta. Skicka in din låneansökan inte nödvändigtvis låsa din kurs. Med bolåneräntorna låg under 2009 och många låntagare refinansiering låsning eller flytande är återigen en viktig fråga att förstå när de ansöker om ett lån.

På samma sätt som folk försöker gång på aktiemarknaden – avgöra när man ska köpa och sälja aktier i företag – många låntagare försöka när de låser i sin kurs när refinansiering. Baserat på historien av bolåneräntorna, slår bakut denna strategi brukar.

Många låntagare väntar bokstavligen i månader eller år för lägre boräntor eftersom de bara vill att refinansiera om de kan få det absolut lägsta. Vanligtvis, missar de ut på besparingar medan de väntar. Till exempel, om låntagarna kan spara $ 200 per månad genom att minska sin hastighet från 6,5% till 5,25%, bör de fokusera på de besparingar de kan få, inte på den lilla mängd som de kanske saknas eftersom priserna inte är på 5.125%. Vårt råd är att om en refinansiera vettigt med nuvarande takt, bör låntagaren överväga en direkt.

Du kan alltid refinansiera igen bara 6 månader efter att du stänger av din refinansiera om räntorna sjunker och du vill göra det igen.

Det scenario som blir spelat ut om och om igen går som följer: räntorna faller och sedan alla rusar för att ansöka att refinansiera. Vissa låntagare ser bra priser, tillämpa och låsa in de låntagare är mycket glada två månader senare när de gör lägre betalningar på sina lån. Övriga låntagare gälla men vänta med att låsa in en inteckning ränta. Oftare än inte, räntorna spik tillbaka upp kraftigt och de vänta hoppas på lägre priser.

Om du tittar på en historia av bolåneräntor sedan 1980, kommer du att hitta samma mönster: bolåneräntor tenderar att minska mycket långsamt, lulling låntagare i en känsla av att priserna kommer att förbli låg under långa perioder. Men när priserna ökar, tenderar de att spika upp extremt snabbt – ofta inom timmar. Vid tiden du upptäcker att räntorna ökar, är det redan för sent för att låsa din kurs vid de lägre priserna från igår.

konsumenten checklista för bolåneräntan inlåsningar

Ett. Få all ränta lås skriftligen eller via e-post. Kontrollera hastigheten låset visar låneprogram, räntan och den totala poäng om någon på lånet. För justerbar ränta lån, se till att alla index, marginal och mössa information ingår.

2. Allt som är för bra för att vara sant är! Om en långivare verkar mycket lägre än alla andra, metoden med försiktighet och få det skriftligt.

Tre. Om lock-in avgifter krävs, få skriftlig bekräftelse på hur dessa avgifter kommer att återbetalas eller krediteras på balansdagen.