lära fördelarna med assumable inteckning

Enligt de nuvarande statistik, var uppskattningsvis en miljon hus i avskärmning processen under 2010. Det är faktiskt förväntas att egendom avskärmning siffrorna för 2011 kommer att bli ännu värre i slutet av året. Samtidigt assumable inteckningar tenderar att vara populärare. Vad är exakt en assumable inteckning och är den lämplig för bostadsköpare?

En inteckning är det konventionella sättet att köpa ett hem, där ett lån eller amorteringar är auktoriserat av en leverantör av lån och månatliga premier betalas för att köpa ett hem. Assumable bolån är vanligtvis ett valfritt alternativ till att köpa en bostad. En berörd person tillträder inteckning från en individ efter godkännande av långivaren. Det är allmänt känt som ýtaking overpaymentsý och särskilda villkor kan implementera vid tidpunkten för detta antagande.

De är:

– Långivaren måste godta antagandet
– Det måste finnas ett juridiskt avtal mellan säljaren och köparen för att skydda båda sidor
– En förskottsutbetalning kan fortfarande krävas
– Se till att den faktiska utestående saldot av lånet för att inte bli överraskad med en ballong betalning eller annat belopp i slutet av inteckning.

Några fördelar med en assumable inteckning består av ett eventuellt sänkt ränta. I den händelse den första köparen hade ett mindre intresse jämfört med nuvarande takt, är den aktuella köparen köper ett hem med det mindre hastighet när man antar ett lån. Beroende på varaktigheten av det utestående lånet, är det troligt att köpa ett hus för bara en bråkdel av den ursprungliga kostnaden. Till exempel finns det en kvarvarande saldo på $ 95,000 på en $ 180.000 hem. Den senaste köparen faktiskt köpa $ 180.000 hem för bara $ 95.000.

Assumable inteckningar kan vara ett bra alternativ för hem köper, dock kan det finnas fallgropar i förfarandet.

Ett. Båda sidor är i riskzonen. Den nya köparen kan fortfarande sluta göra betalningar i ett assumable inteckning. Då den huvudsakliga säljare kommer att vara ansvarig för eventuella retroaktiva utbetalningar och vad som är kvar på återstoden av lånet. Samtidigt kan den ursprungliga ägaren ta tillbaka huset. Det är därför det är mycket viktigt att du har ett kontrakt skrivet upp vid tidpunkten för antagandet.

2. Den nya köparen måste producera sina avbetalningar direkt till inteckning företaget att trygga sin finansiering. Det finns inget sätt för dig att se den ursprungliga ägaren verkligen överför thepayment till lånet företaget.

Tre. Se den nya ägaren har en bra kredit värdering. Ofta kommer människor vill ha en assumable lån eftersom de inte kan få finansiering på första vägen på grund av kreditbetyg eller inte få tillräckligt med intäkter. Det är ett klokt beslut att helt undersöka deras ekonomiska historia och deras situation på allvar, eftersom de kan vara för hög för ett hot när det gäller betalningar är berörda.

Det är lätt att upptäcka hur assumable inteckningar kan gynna vissa. De befintliga bostäder problem har gjort det lättare än tidigare att utnyttja en assumable inteckning. I händelse av att due diligence används och sund företagsprojekt val, assumable bolån är ett utmärkt alternativ för båda parter.