Lanzarote egendom sälja stilla under 2008

Europeiska fastighetsinvesterare och andra köpare hem hjälper Lanzarote fastighetsbranschen undvika total kollaps så nervös köpare inta en vänta och se politik på andra håll i Spanien.

I dagens ekonomiska klimat är därför Lanzarote gör bättre än vissa andra spanska öar?

Svaret är förvaltningsfastigheter – avkastningen på kapital och uthyrning avkastning de är säkra på att vinna på kort, medellång och lång sikt.

Lanzarote har en fördel av att vara en ö i den europeiska fastighetsbranschen – ö fastighet är nästan säkert att öka i värde över tiden.

Även om det är en av de större av Kanarieöarna, kommer Lanzarote springa så småningom ut av byggbar mark. Detta är ett enkelt faktum inför alla öar. När det inte finns utrymme att bygga fler bostäder, kommer fastighetspriserna att stiga. Detta kommer att göra en fastighetsinvestering väl värt den tid, pengar och ansträngning i en lägenhet eller villa.

I januari och februari 2008, visade en detaljerad analys som de 636 mottagna egendom förfrågningar, var 88 procent utländska investerare. Det motsvarar ungefär 538 utländska investerare som vill köpa fastighet i Lanzarote. Denna studie tyder på att förändringar i marknadsvillkoren nyligen påverkar andra områden i Europa inte påverkar Lanzarote egenskaper lika mycket som på andra håll. Om någonting, visar det sig att Lanzarote är en mycket varm plats för att köpa prime investeringar fastigheter.

Puerto del Carmen är för närvarande driver marknaden står för 43 procent av all egendom förfrågningar som används i analysen. Costa Teguise kom på andra plats med 30 procent och Playa Blanca på tredje plats med 19 procent. För invånarna i republiken, har ön blivit den mest populära spanska turistmål. Irländska investerare utgör en stor andel av dem som vill investera i fastigheter på Lanzarote.

Det verkar som om investerare som vill köpa fastighet på Lanzarote letar efter låga kostnader, låg risk alternativ. De primära egenskapstyper människor söker är lägenheterna. Egenskaper priser under 150.000 euro var det mest populära alternativet. Egenskaper prissatta över 500.000 Euros lockade bara 3 procent av utländska investerare.

Playa Blanca är ett av de nyare orter på ön. Det har ett femstjärnigt hotell där du hittar restauranger, barer, spa och mycket mer. Andra inslag i denna anläggning inkluderar pooler, en lekplats och en amfiteater.

Egendom köpare som tycker sin sport kommer att njuta av tennisbanor, beachvolley, fotboll, en 9-håls putting kurs och fler dagliga aktiviteter för barn och vuxna. Och med tanke på Lanzarote klimatet Lanzarote vädret tillåter sportaktiviteter året runt.

De som vill investera i en villa ser främst till Lanzarote Playa Blanca. Fastigheter i Playa Blanca emot fem gånger fler förfrågningar än rivalen semesterorten Costa Teguise. Man tror att orsaken till detta är de nyaste orter erbjuder ett bättre värde än de äldre orter på ön.

Lanzarotes turistorter är alltid växer och ökar i värde. Turister bokar månader i förväg för deras favorit hotell. Många turister har beslutat att köpa en lägenhet eller villa, inte bara för semester vistelser, men också som förvaltningsfastigheter. Eftersom turismen fortsätter att växa på Kanarieöarna, kan fastighetspriserna på öarna fortsätter att stiga eller åtminstone hålla stabil.