låntagare står inför problem med inteckning industrin

Inteckning industrin spelar en viktig roll i dag för att möta människors behov. Branschen är ständigt engagerad i att göra förändringar och föra upp nya sätt att hjälpa människor i några av sina viktigaste personliga och ekonomiska beslut. Branschen är involverad i att göra förändringar för att passa människors behov i åtanke deras ekonomiska förhållanden. Tillsammans med konventionella fast ränta produkter blandningar av typiska justerbara produkter ränta inteckning, amorteringsfria och betalningsalternativ armarna typ, hög belåningsgrad finansiering och FHA produkter har introducerats. Denna expansion och variation i produkterna är avsedda att hjälpa fler människor att kvalificera sig för bostad. Det är en rättvis konkurrens mellan långivarna att ge våra kunder de bästa priserna som bor inom gränserna för statens lag. Kundnöjdhet betalas maximal vikt idag. Denna trend har hjälpt låntagarna tillhör alla nivåer som den positiva effekten nu nå människor på ett bredare spektrum. Folk har fått möjlighet att dra fördel av ett brett utbud av produkter som finns i den aktuella marknaden. Detta har väckt köpprocessen med en större massa att kunna delta i programmet. Men med denna positiva funktion har det funnits en trend av ökning av antalet fall av bedrägerier i branschen som är ett växande problem i branschen idag.

Enligt National Mortgage Complaint Center, har antalet bedrägerier i inteckning ökat under de senaste åren. Mortgage företag har använt falska dokument och få dem signerade av låntagare. Många av dem har även laddat höga räntor och låntagare har gjort sådana höga räntebetalningar på grund av bristande kunskap om den senaste marknadsutvecklingen.

Man fann att en genomsnittlig husägare i USA måste betala $ 1250 mer i högriskbolån industrin. Sub-rimfrost inteckning erbjuds till hög risk låntagare som kan ha förkastats av andra långivare. Under senare år har denna bransch har sett en betydande tillväxt med en hel del konsumenter blir kvalificerad för detta lån. Konsumenter som har problem med kreditmarknaden generellt utnyttjar detta lån. Men, har denna tillväxt ges samtidigt upphov till aggressiv utlåning påverkar de mest utsatta långivare. Denna typ av missbruk utlåning generellt riktad till lägre intäkter och låntagare minoritet. Generellt äldre villaägare med minskade inkomster blir föremål för dessa sub-prime långivare hem kapital eftersom de ofta har betydande kapital i sina hem. Den mest skadliga praxis börjar med ett lån baserat på hem kapital snarare än på låntagarens återbetalningsförmåga. Dessa låntagare misslyckas ofta med att betala tillbaka och långivarna förvärva låntagarens hem kapital och slutligen låntagaren förlorar sitt hem genom avskärmning eller genom att underteckna en handling till långivaren i stället för avskärmning. Det finns någon annan typ av missbruk som är olagliga enligt olika federala eller delstatliga lagar.

Med tanke på den ökande graden av aggressiv utlåning i inteckning industrin, har National Mortgage Complaint Center beslutat att ha en revision tjänst för att skydda husägare från missbruk utlåning praxis. Men låntagare bör också vara medveten om sådana olagliga aktiviteter och hålla sig borta från sådana långivare.

Låntagarna bör överväga några förebyggande åtgärder för att skydda sig från rovgiriga långivare. De ska inte gå efter de skattesatser som långivare ofta annonserar. Dessa priser är i själva verket mycket lägre än de faktiska avgifter som dessa långivare. Långivarna annonserar så låga priser bara för att lura konsumenterna så att de kan närma sig dem för lån.

Låntagare bör kräva en skriftlig kopia av de avgifter som de fortsätta att betala till långivaren på månadsbasis. Detta beror på att långivarna ofta ge en uppskattning av avgifter vid stängning och senare de tar ut högre avgifter låtsas att de har glömt att inkludera dessa avgifter. Men att hålla bevisen för sådana handlingar kommer att hjälpa låntagare i händelse av eventuella avvikelser i inteckning processen.

Om det finns en ökning av hastigheten på marknaden under den tidsperioden mellan ansökan och stängning, långivarna ut högre ränta till låntagare. Å andra sidan, om räntan faller nedåt, långivarna försöker ignorera det och låntagarna berövas fördelen av den lägre skattesatsen. Så ska låntagarna övervaka marknaden under denna period.

Låntagarna bör försöka hålla koll på alla handlingar som är inblandade i processen och fråga efter rätt förtydliganden varhelst de har ett tvivel. Going detta sätt kommer att minimera problemen med att bli lurade av inteckning företag i viss utsträckning. Låntagarna bör försöka att konsultera en advokat eller en professionell känd av låntagaren och få de handlingar som verifieras av dem.