låntagare akta kredit poäng är bara beginning_

Det är sant att en konsument kredit värdering kraftigt faktorer i den typ av affär som hon eller han kanske kan få från en inteckning långivare. Låga räntor är knutna direkt till en hög kredit värdering eftersom det innebär en ökad kreditvärdighet. Intressant, de kredit poängen är bara början på de kriterier och det finns andra faktorer långivare överväger innan ge kredit till förhoppningsfulla husägare.

Ta till exempel konsumentens förmåga att uppfylla månatliga lån skyldigheter. Låg kredit värderingar kan vara ett tips på en dålig kreditrisk, men i vissa fall banker är villiga att ta hänsyn till utvecklingen av en konsument kredit profil innan förneka en låneansökan. Även som missade betalningar är en seriös svart märke på någon konsument kredit profil, upplevde de konsumenter som hade en stellar kredit historia, ogynnsamma förhållanden av tillfällig karaktär, och har sedan dess återhämtat sig och är åter efter det redan etablerade mönstret för att göra utbetalningar i tid, kan belönas med ett lån på en anständig takt. Långivaren kan välja att acceptera låntagarens förklaring till de uncharacteristic fläckar på kredit-fil.

Men i andra fall även närvaron av en stor kredit värdering och betalning historia är inte tillräckligt för att övertyga en långivare att ta på en låntagare. Problemet kan ligga i skuld till tal låntagarens ekonomi bevis. Långivare blir nervösa när mer än 40% av låntagarens månadsinkomst allokeras till konsument skuld såsom kreditkortsbetalningar och billån.

Detta kan kompenseras genom att likviditeten en låntagare har. Om det finns 401 (k)-konto som skulle kunna utnyttjas till för kontanter, en IRA, ett sparkonto med tre till sex månaders levnadsomkostnader, och alla andra belopp akut kontanter, bolåneinstitut finner att konsumenten kommer sannolikt att ha likviditet och resurser för att hitta de pengar som behövs för att möta avbetalning, även om det finns några tillfälliga ekonomiska bakslag.

Kort sagt, bör konsumenterna shoppa runt för låga räntor inteckning inte avskräckas av den första långivaren som kanske väljer att förmedla sina affärer. Det finns massor av sätt att ändå få det lån och olika långivare har olika sätt att se på kvalificerade uppgifter.