långsiktiga inteckningar fördelar och nackdelar

Att vara som det är, allt svårare att betala av inteckning omgångar, fler och fler människor att ta till långsiktiga inteckningar i en avsikt att minska de månatliga betalningar. Om det inte finns något annat alternativ för att köpa en egen fastighet finns det inte mycket att diskutera. Men om det är möjligt att ge en kortare sikt inteckning är det klokt att analysera fördelarna och nackdelarna med att stänga på en långsiktig inteckning affär med ditt bostadslån långivare.

Otroligt och på grund av den kris som inteckning industrin går igenom, är långsiktiga inteckningar blir allt populärare och häpnadsväckande långa inteckning villkor som erbjuds av långivare bostadslånet. Nyligen 40 och även 50 år inteckningar har erbjudits av bolåneinstitut på vissa lokalavdelningar och även om dessa produkter tillsammans med 25 och 30 år bolån är särskilt användbart för dem med begränsad inkomst, för-och nackdelar måste begrundas.

fly från negativ amortering

En av fördelarna med långsiktiga lån är att negativ amortering blir mindre troligt. Negativ amortering händer när de minsta betalningarna är så höga att de inte täcker räntorna på lånet som ackumuleras med lånebeloppet. Skulden ökar och fastighetens värde är inte längre tillräckligt hög för att säkra hela skulden som förvandlar återbetalning ekonomiskt unadvisable.

En längre återbetalningsplan minskar beloppen för de månatliga betalningar och även de intressen som är högre i det långa loppet, är negativ amortering mindre sannolikt eftersom de minsta betalningarna är alltid låga nog för dig att ha råd både intressen och en del av den huvudansvarige. Därför längre inteckning villkor garanterar att du kommer att undvika negativ amortering och att du kommer att ha råd med lånet betalningar.

undvika utestängning

En annan intressant fördel som dessa längre bostadslån ger är att risken för utestängning reduceras. Eftersom lånet betalningar är mer prisvärd, blir lånet återbetalas enklare och försumliga på lånet är också mindre troligt. Därför är en av de största bekymmer att låntagarna har eliminerats tack vare utvidgningen av återbetalningsplan till 40 eller 50 år.

Ändå alla dessa fördelar inte kommer utan kostnad. När du väljer att acceptera en 40 eller 50 års sikt du också överens om att vissa nackdelar som kan påverka din ekonomi. Därför är det viktigt för dig att veta exakt vad du samtycker till så att du kan göra ett medvetet beslut och avgöra om du ska ansöka om ett längre bostadslån eller inte.

högre räntor och totala kostnader

Den största nackdelen med dessa lån är att du kommer att få betala högre övergripande intressen på grund av den längre återbetalningsplan och även på grund av den högre ränta som du kommer att debiteras. Nästan 10 år efter det att hela återbetalningen programmet är avsett att betala av de intressen som den lånat ut pengar som förvandlar dessa lån till en mycket tung ekonomisk lösning för inköp av ett hem. Således, är de bara lämpligt när på grund av en begränsad inkomst, kan du inte klara av kortare program.