långivare vs inteckning mäklare

En av de främsta anledningarna till varför du bör använda en inteckning mäklare är att inteckning mäklare har tillgång till ett mycket bredare utbud av produkter än en enskild långivare gör.

De inteckning mäklare som arbetar inom bankkontoren är bundna till de produkter som banken erbjuder. Detta innebär att de inte kan erbjuda rådgivning på hela bolånemarknaden.

Istället dessa inteckning mäklare är vanligtvis begränsad till ett tiotal produkter, vanligtvis med varierande räntor, lån till värdet nyckeltal, och avgifter. Förutom de skillnader i dessa faktorer, produkterna är mestadels samma.

De kommer oftast kräva att sökanden passera samma uppsättning kriterier, såsom kreditvärdighet, i syfte att bedöma om de är berättigade till ett lån. Detta innebär normalt att sökande med negativa kredit inte kommer att godkännas och långivaren kommer inte hjälpa dem att hitta en mer lämplig produkt.

Oberoende inteckning mäklare, å andra sidan, kan få tillgång till tusentals produkter från dussintals olika långivare.

Detta kommer säkerligen att öka oddsen för att du hitta en produkt som passar dina individuella omständigheter, särskilt om du är egenföretagare eller inte har en perfekt kredit historia.

En oberoende inteckning mäklare kommer att ha tillgång till program som kommer att kunna skura bolånemarknaden för att hitta den bästa produkten för att passa dina individuella behov.

Många långivare specialiserade på att ge bolån till personer som inte uppfyller kraven för de produkter som erbjuds av traditionella långivare och de brukar föredra att bedriva sin verksamhet genom oberoende inteckning mäklare.

Några större inteckning mäklare är även invigt exklusiva och semi-exklusiva erbjudanden. Dessa bolån är inte tillgänglig på den öppna marknaden, vilket innebär att det är alltid en bra idé att kontakta minst en större inteckning mäklare för att ta reda på vad de har att erbjuda.