långivare fördragsamhet eller rättegång program kan skada din kredit värdering tillfälligt

Många fastighetsinvesterare gör eller överväger lån modifiering, oavsett om du arbetar med en professionell firma eller inte, inser inte att ange fördragsamhet / provperiod kan skada din FICO poäng, åtminstone tillfälligt. Detta händer även om ditt lån betalning inte var förfallna före rättegången ändringen.

Att betala enligt överenskommelse med långivaren betyder inte långivaren slutar rapportering till kreditbyråer. Fram till i dag, rapporterade långivare inteckning ändringar olika sätt. Några rapporterade dem som betalat enligt överenskommelse. Men en hel del hade rapportera dem som delbetalningar, som har en mycket negativ inverkan på en persons FICO poäng. Till exempel, Wells Fargo rapporterar “betala enligt en delbetalning avtal”.

Det är goda nyheter dock. När rättegången modifiering är klar och permanent modifiering är godkänd, kommer vissa långivare börja rapportera lånet så aktuell igen, som kommer att återställa de flesta av FICO poäng reduceras tidigare.

Consumer Data Industry Association, som representerar kreditbyråer, började utfärda riktlinjer för långivare att följa en ny, mer godartad sätt att rapportera lån ändringar. Inledningsvis riktlinjerna för statligt sponsrade lån bara och så småningom en mer omfattande rapporteringssystem kommer att utvecklas.

FICO – den ledande leverantören av kredit poäng – ignorerar nya rapporteringen för tillfället. Det kommer varken hjälpa eller skada en persons kredit värdering tills FICO avgör hur man kan behandla det. FICO alltid föredrar att ha minst ett års värde av resultatdata innan du gör några ändringar i sin kredit-scoring formel.

Som ett fastighetsbolag investerare, är din bästa insats för nu att be din långivare att rapportera ditt konto ström när ditt lån modifiering är godkänd. Långivaren kan också tillämpa dessa retroaktivt efter eget gottfinnande så glöm inte att be snällt. Vi kommer att hålla dig à jour med alla framsteg som görs av kreditbyråer och FICO.