lånet ändring processen – du kan och bör göra det själv

I dessa tider av lågkonjunktur, är många människor oroliga. Folk förlorar sina jobb. Om du inte är en av dem, vet du någon som är. Sannerligen, vet en del folk inte var nästa nickel kommer ifrån. En av de federala regeringar projekten har varit att göra lån modifiering tillgänglig för alla som behöver det. Lån modifiering kan minska din räntor och göra dem fast. De kan få månatliga betalningar ner till en storlek du kan hantera. Och de kan ge dig garantier för att ditt hem inte kommer att vara ett offer för lågkonjunkturen, med dig på gatan.

långivare gillar inte modifiering bostadslån

Trots avskärmad egenskaper sitter vakant i månader och producerar ingen inkomst, verkar långivare inte riktigt bryr sig om den svåra situationen för sina låntagare. Så länge har ditt hus är värt mer än det ursprungliga lånet, verkar de inte riktigt bryr sig. Och långivarna kommer att hitta hundratals sätt att stoppa dig från att få din inteckning ändras. De verkar ha stått listor att förneka modifiering, ungefär som kinesisk mat carry-outs.

om du har en bra anledning, de har ett bra svar

Om du påstår att du inte kommer att kunna hålla upp betalningar till en snart-till-hända jobb förlust, räkna de att eftersom du har att göra i tid betalningar i det förflutna, du förmodligen kommer att fortsätta att göra det i framtiden . Om du är i trasor eller barnet svälter, de fortfarande bryr sig inte. Om du inte tror det är sant, ser hur villiga de var att repossessions shuttle hem genom deras system med gummi-stämpel eller robot-notarie sign-offs på utmätningar nyligen. Ingen medkänsla där. I själva verket stannade de bara processen när lagstiftare och husägare kallas foul.

hjälp för bostadslån modifiering process

I ljuset av detta stonewall av vägran, är vad en husägare att göra? Företagen finns för att hjälpa folk genom lån modifiering processen. De hjälper även dig genom kvalificeringen. (Modifiering är en steg-för-steg process:. Kvalificering för modifiering och själva ansökan om ändring bland dessa steg) Redo för den andra skon för att släppa? De tar ut tusentals för att få dig genom processen. Ibland så mycket som $ 5.000. Om du har kostnader problem med att uppfylla i första hand, hur kommer ni att ge det?

göra det själv hemma lån modifiering

Om du är som många husägare inför brottsligt inteckning betalningar och framstående avskärmning, måste du agera själv. Du måste börja läsa på webben (eller kolla din lokala bokhandel) för att hitta kit, e-böcker, eller skriftliga guider för dig att initiera, kvalificera, och slutföra ett hem process lån modifiering. Denna skriftliga eller online-data är en hel del billigare än modifiering företag skulle ta ut.

Och med detta alternativ, kommer du att vara tillräckligt beväpnade när du närmar dig din inteckning innehavaren eller bank. Dessa kit är utformade av professionella fastighetsmäklare och advokater Realty. De inkluderar steg-för-steg-anvisningar, fallgropar att undvika, alternativ för respons när du står inför en svår situation, och de ger prov på den korrespondens du behöver för att använda i din modifiering bostadslån strävanden, såsom umbäranden brev.