lånet ändring processen – bevisa vad du har och vad du har inte

När du går igenom Loan Modification processen, är du inför dilemmat att korrekt presentera din ekonomiska situation för att kvalificera sig. Det är ett dubbelsidigt mynt, och du måste ge båda frågorna allvarligt övervägande och förberedelse.

När president Obama undertecknade 2009 Stimulus Package, tilldelades han 75 miljarder dollar för att hjälpa villaägare som har svårt att betala sina betalning billån. Detta skulle åstadkommas genom att uppmuntra bankerna att omarbeta lån genom att belöna dem med $ 1000,00 för varje modifierad lån de bearbetas. Dessa modifierade lånen skulle ha en betalning som var lägre än 31% av husägare brutto månadsinkomst som ska hjälpa dem att undvika utestängning.

Husägare måste bevisa ekonomiska svårigheter. Detta är en ekonomisk situation där omständigheter utanför deras kontroll resulterade i minskat intäkter eller ökade kostnader. Detta kunde till arbetslöshet, skilsmässa, makens död, militärtjänst eller sjukdom och medicinska räkningar. Så, om du ansöker om detta federal hjälp, måste du visa långivaren vad som hände för att orsaka ditt problem i att betala din betalning. Detta kommer att innebära en umbäranden brev där du ställer ut händelserna i en saklig, men övertygande sätt. Du behöver också dokumentation av varje faktum och räkna dig tillstånd.

Samtidigt måste du övertyga långivaren att du har möjlighet att betala den reducerade inteckning betalning i framtiden. Detta kommer att ske genom att presentera en budget som visar svart på vitt hur du gör detta. Det är också viktigt att du övertyga långivaren att du har åtagit sig att göra detta. Dokumentation kommer att krävas på denna sida av presentationen också.