lånemöjligheter för egenföretagare köpare

Egenföretagare husköpare har generellt svårare att få en inteckning, på grund av hur deras inkomster redovisas och eftersom de ofta uppfattas som att inte ha anställningstrygghet andras – om de blir sjuka, till exempel, kan hela sin verksamhet vara nere för varaktighet. Även egenföretagare fastighetsmäklare och hypotekslån officerare lån stöter på detta vägspärr på väg till bolån. Men det finns ett antal alternativ tillgängliga för dem som är egenföretagare och försöker säkra finansieringen för att köpa ett hem.

Om du har bra kredit och tillräckligt med pengar för att betala en betydande handpenning, kan du använda så kallade låg-dokument och ingen handling lån, två av de mest populära alternativen för egenföretagare låntagare.

“Låg-doc” lån kräver en större än normalt handpenning, men i utbyte, du behöver inte att kontrollera dina inkomster genom att visa skattedeklarationer och andra finansiella pappersarbete. Vanligtvis en kreditupplysning och en eller två kontoutdrag är tillräcklig dokumentation. Processen är strömlinjeformad, enkel, och fördelaktigt för dem vars inkomster kan se mindre ut på papper än det faktiskt är.

De närbesläktade “nej doc” lån kräver ingen dokumentation om inkomster alls. Detta är en av de enklaste lånen för alla att processen, så om du uppfyller kraven för en av dessa, kommer din inteckning ansökan inte ta mycket lång tid alls.

Nackdelen är att båda dessa lån kräver större avbetalningar – oftast 20 procent eller mer – och de bär något högre räntor. Men för dem som inte har något emot att betala lite extra för att underlätta för kvalificerade, både bolån är utmärkta val.

Många gör-det-själv hem säljare kommer också att erbjuda att ordna sin egen ägare finansiering för dem som är egenföretagare. De vet att detta ger dem ett försprång på en konkurrensutsatt marknad, och de ofta förstår att egenföretagare utgör en av de högsta inkomstgrupperna, och är vanligtvis pålitliga låntagare. Även om du inte har att göra med “till salu av ägare” direkt, kan du be din fastighetsmäklare för att visa dig hus som erbjuder säljaren finansiering, i syfte att upptäcka fler inteckning alternativ som du hus jakt.

Förutom ägaren finansierade inköp, kan egenföretagare söka medel från professionella privata långivare. Många privata investerare säljer bolån för en levande, och de erbjuder konkurrenskraftiga och unika typer av lån, i syfte att få sin andel av en nischmarknad som normalt inte betjänas av den traditionella banksektorn. Om du är egenföretagare, är chansen att du kan låna pengar för att köpa ett hus genom att gå till en privat långivare i ditt område. Du kommer förmodligen betala en högre ränta, men det kommer att bli fallet med nästan alla särskilda lån görs för att hjälpa dem som är sina egna chefer. När du äger ett hem och har eget kapital i din fastighet, kommer du förmodligen kvalificera sig för att refinansiera till en konventionell typ av inteckning, så det är en bra plan för framtiden för dem vars val kan vara begränsad i början på grund av egenföretagande status .