Lånekalkyl Hur använder jag en

Mortgage räknare av alla slag återfinns på internet. Om du känner att du kan dra nytta av att använda en, det bästa sättet att hitta en är att skriva in “inteckning räknare” i en sökmotor. Många bolåneinstitut har en inteckning miniräknare på sina webbplatser.

Innan du börjar använda inteckning miniräknare, måste du samla ihop all information du behöver. Detta inkluderar din månatliga inkomst från alla källor – löner, räntor på investeringar, etc.

Gör sedan en lista över alla dina viktiga månatliga utgifterna – gas, el, försäkringar, kreditkort och betalningar på alla andra lån. Om du har en bil, räkna ut hur mycket det kostar dig mer än ett år – i bensin, service, skatt skiva, försäkringar och, om möjligt, i avskrivningar.

Om du har en kapitalförsäkring inteckning och du vill använda Lånekalkyl att förutspå om kapitalförsäkring betalar ut tillräckligt för att täcka din inteckning, det finns ytterligare information som du behöver. Detta inkluderar förfallodagen för er politik, återbäringsräntan, den aktuella försäkringsbeloppet, och datumet för din sista bonus deklaration.

När du börjar använda inteckning miniräknare, det finns två sätt du kan gå om det.
Ett. Om du har sett en viss fastighet och vill veta om du har råd att köpa det, kan du ange det belopp du vill låna och den tidsperiod under vilken du vill låna den, och räknaren kommer att berätta hur mycket återbetalningarna kommer att bli. Självklart måste du titta på detta i ljuset av dina inkomster och utgifter.
2. Kanske du inte har sett en fastighet ännu, men du vill veta vad prisklass du tittar på. I så fall kan du skriva din totala intäkter och inteckning räknaren kommer att berätta för dig hur mycket du kan låna. Vissa räknare kommer att titta på din bruttoinkomst, andra på din nettoinkomst, som uppenbarligen hjälper dig att avgöra om du verkligen har råd med det eller inte. Vissa inteckning räknare kommer även att du kan skriva in dina utgifter som är ännu mer användbar.

Oavsett vilket av dessa två alternativ som du använder, är att skriva in allt du behöver göra informationen i rutorna vid uppmaning på skärmen. Den du bara klicka på “Beräkna” och inteckning räknaren kommer omedelbart fram den information du behöver.

Om du letar efter information om din kapitalförsäkring, är processen densamma. Du anger all information som krävs och klicka på “Beräkna”. Den Lånekalkyl kommer då förutsäga det slutliga värdet av er politik.

Uttrycket “inteckning miniräknare” låter lite oroväckande. Men när du väl prova det, kommer du att finna det väldigt enkelt! Och du kommer att bli förvånad över hur mycket arbete du sparar.