Lånekalkyl avslöjar stora besparingar med små betalningar

Efter att ha kommit överens om en månatlig betalningsplan med din inteckning långivaren inte nödvändigtvis ställa detta belopp i sten – det är bara det minsta du kan betala! Genom att leka med en inteckning miniräknare, särskilt en förskottsbetalning lån kalkylator, kan du se var extra betalningar kan göra långsiktiga besparingar på din inteckning.

Den Lånekalkyl kommer snabbt visa att du inte behöver betala stora summor extra pengar för att göra en skillnad. Även vanliga mindre summor kan kraftigt minska den tid du betalar dina lånekostnader. De kommer även att minska den ränta du skulle betala. Föreställ dig att inteckning du trodde skulle vara med dig tills du var 50 smärtfritt kan betalas ut när du är i mitten av 40-talet! Det är en stark motivation för att prova ut lämpliga inteckning räknare för att se vilken typ av finansiella ytterligare betalningar du behöver för att göra denna bedrift.

Det första du behöver är att använda en miniräknare hem budget för att kontrollera din nuvarande ekonomiska situation. Hur mycket disponibel inkomst har du varje månad? Vart går detta idag? Skulle du begå bekvämt en ytterligare $ 50 per månad, till exempel att din inteckning? Sätt denna siffra i inteckning miniräknare och se vilken skillnad det skulle göra att din långsiktiga inteckning bilden.

Det kan bli beroendeframkallande att försöka raka av mer av din disponibla inkomst och lägg den ökade mängden i inteckning miniräknare, men akta dig för over-stretching din ekonomi. Även om det är spännande att se hur mycket snabbare du kan betala dina lån, och så snabbt att se resultat som pre-betalning inteckning kalkylator ger dig, det är också lätt att ryckas med och glömma att du måste hålla finanserna i hand för annat!

En av de bästa sakerna du kan göra är att hitta en minsta extra månatlig betalning som du kan göra utan att skapa alltför mycket av ett problem – kanske genom att säga upp prenumerationer som du inte använder, eller genom att skära ut en resa till ett välkänt kafé varje vecka. Använd inteckning kalkylatorn för att räkna ut skillnaden detta gör att din inteckning huvudman. Detta är den minsta effekt du gör på din inteckning.

Nästa försöka spara en extra summa i ett separat bankkonto och försöka att inte röra denna. Om du inte har haft några olyckor som kräver pengar under året, dra tillbaka det efter 12 månader och göra en enda extra extra större summa betalning mot kapitalet (fortfarande gör att grundläggande månatlig betalning under samma månad!) Och sedan använda din inteckning kalkylator för att se hur stor skillnad det har gjort. Detta gör att du kan hålla det pengar händig och ändå minska din inteckning. Men det kommer inte att minska ditt intresse så mycket som att betala ut varje månad. Var noga med att kolla in alla dessa variabler på inteckning räknaren.

En inteckning för ditt hem är ett långsiktigt åtagande, men med hjälp av en inteckning kalkylator kan du se hur det är möjligt att reducera tidsperioden med ytterligare små månatliga betalningar. Betala av dina lån snabbare, och betala mindre intresse, utan ekonomiskt skada dig själv – är inte det värt att undersöka vidare?