Lånekalkyl 101 Förstå din inteckning siffror

Om du vill bli en framgångsrik husägare, måste du förstå detaljerna i din inteckning. En stor del av detta innebär att känslan av de siffror som utgör ditt bolån. Använda en inteckning räknare är ett idealiskt sätt att utvärdera vad en inteckning kommer att kosta dig under hela löptiden för ditt lån.

Vad är en inteckning, egentligen?

Om du har drömt om att vara en husägare, vet du förmodligen att det första steget är att ansöka om ett bostadslån. Detta består oftast av en långdragen låneansökan process följt av att lokalisera ett hem i din prisklass. När du hittar det perfekta hemmet för att köpa, du får högar av pappersarbete att underteckna som lämnar dig med den glada titeln “husägare.” Men på denna punkt, behöver du inte bara har ett bostadslån – du har en inteckning .

Till skillnad från billån, studielån, eller personliga lån, bostadslån kommer med bolån. Bolån är en unik rättslig mekanism som sätter bostadslån isär i världen av långivare och låntagare. En inteckning, specifikt, är överföring av ett intresse för en fastighet som säkerhet mot en skuld. Denna överföring görs vanligtvis till långivaren som lagt upp pengar för skulden.

Beroende på i vilket land du bor, kan en inteckning kan användas för flera olika typer av skulder. De flesta västerländska länder använder termen för att beskriva en överföring av ett intresse för landet från markägaren till inteckning långivaren. Detta sker under förutsättning att räntan (marken) kommer att ges tillbaka till ägaren så snart villkoren för inteckning (bostadslånet) har uppfyllts.

En inteckning i sig är inte en skuld. Snarare är det ett löfte. Ordet “inteckning” är faktiskt härstammar från en gammal fransk term: “. Döda löfte” En inteckning är i grunden ett löfte som “dör” antingen när villkoren i panten har uppfyllts (lånet har betalats) eller när fastigheten tas genom avskärmning.

I modern kultur, begreppet “inteckning” används oftast för att hänvisa till en “hypotekslån” eller bostadslån. En inteckning lån är ett lån som har tilldelats en inteckning löfte att säkra lånet. Många människor använder termen “lån” omväxlande med uttrycket “bostadslån.”

Hur man förstå en inteckning

Precis som billån och studielån, bolån har en ränta och en inställd tid för återbetalning. Återbetalningstiden för de flesta bostadslån är 30 år, men detta antal kan variera beroende på långivare regler och preferenser.

Bolån är inställda att amortera under återbetalningstiden. Det innebär att över tiden, hur mycket pengar du betalar i låneränta gradvis minskar medan det belopp du betalar i princip gradvis ökar. Att förstå dessa siffror är där en inteckning räknare är praktiskt.

En inteckning kalkylator kan hjälpa dig att räkna ut var dina pengar går när du gör en inteckning betalning. Specifikt, kan det hjälpa dig att förstå hur mycket av dina pengar kommer att betala räntor avgifter och hur mycket av dina pengar att betala ner den verkliga balansen av ditt lån. Inteckning räknare kan också hjälpa dig att räkna upp din månatliga betalning när du försöker bestämma vad lån schema är bäst för dig.

Använda en inteckning miniräknare

En grundläggande inteckning miniräknare kommer att berätta för dig hur mycket du kan förvänta dig att betala om du funderar på att ta ett lån av ett visst belopp på en specifik räntesats. Till exempel, om du vill ett lån på $ 200.000 och din långivare kommer att ge det till dig med en hastighet på 5,75% över 30 år, kommer din månatliga betalning vara $ 1,167.15.

Observera att betala $ 1,167.15 varje månad i 30 år faktiskt lägger upp till $ 420,174 – över dubbla storleken på din ursprungliga lånet. Detta är på grund av summan av den ränta du betalar under lånets löptid. Detta visar varför det är viktigt att beräkna den totala mängden pengar ett lån kommer att kosta dig. Det är ofta mycket mer än du kanske har förväntat förskott.

Inteckning räknare är till nytta inte bara för att de enkelt hjälpa dig beräkna den totala kostnaden för ett lån, de också hjälpa dig att avgöra om du är bättre att hyra eller köpa. Ovanpå det, kan en inteckning kalkylator hjälper dig att räkna ut hur mycket du har råd när det gäller bostadslån, och precis hur mycket du kommer att få låna.

En inteckning räknare är din guide

Tack vare internet, kan du njuta av massor av fri tillgång till online-program inteckning miniräknare. Använd dessa räknare som en praktisk guide till att göra stora ekonomiska beslut. Till exempel, om du jämför Good Faith Uppskattningar från två olika långivare som vill erbjuda dig en inteckning, använd en inteckning kalkylator för att se vilken erbjudandet är verkligen bäst. Om du försöker att bestämma hur mycket pengar du kan sätta in i ett hus på denna punkt i ditt liv, använd en inteckning kalkylator som hjälper dig att väga detta beslut mot dina vanliga, återkommande kostnader.

Att ta ut en inteckning i ett hus är en rejäl finansiell beslut. Se till att du är väl förberedd för att göra det bästa valet för din situation genom att förstå detaljerna i din potential inteckning och använda en inteckning kalkylator för att räkna ut alla kostnader och fakta.

Mindy Tyson McHorse är en bidragande författare till BillSavings.com, din information resurs och gemenskap för pengar att spara tips och erbjudanden så att du kan handla, jämföra och spara pengar på precis allt.