landsomfattande lån ändringar – enklare än någonsin

Countrywide lån ändringar är inte omöjligt att få längre. Efter samgåendet med Bank of America, var Countrywide tvingats ändra sina kriterier och öppna sina dörrar för fler ändringar. Och efter att den nya regeringen modifiering plan under Obama, har Countrywide blivit en av de enklare långivare att förvärva en ändring från. Men bara för att landsomfattande lån ändringar har blivit lättare att ta emot betyder inte att de är en promenad i parken.

Innan du gör något annat, se till att du är tydlig på deras modifiering krav. Ett snabbt samtal till förlusten lindring avdelning kan reda ut eventuella missförstånd som du kan ha och för dig att få en bra uppfattning om vad de letar efter i en sökande.

Du kan också ringa den avdelning förlust lindring att ta reda på vilken typ av program landsomfattande lån ändringar kan komma i. Ta reda på kraven och program som de erbjuder är en viktig del av att vara godkänd och kan förändra ditt sätt att modifieringen helt.

Därefter bestämmer hur du vill närma Countrywide om en modifiering. Du kan antingen ta kontakt med dem direkt eller gå igenom ett lån modifiering advokat eller specialist.

Endast ta uppgiften på dig själv om du är skicklig i att förhandla, vet hur man fyller i formulären på det sätt de vill, och är säker på att du passar in i kraven. Majoriteten av människor som söker på egen hand inte lyckas eftersom de gör någon form av misstag på ansökningsblanketterna eller på svårigheter brev de ska skicka in med ansökan.

Det finns två alternativ för extern hjälp: advokater eller arbetstagare genom FHA. Båda är utbildade för att hjälpa husägare att få lån ändringar, men hjälp från FHA är gratis. Medan nästan alla skulle välja det fria alternativet till en betald tjänst, är det värt att notera att i de flesta fall finns det väntetider för att få hjälp från dessa yrkesgrupper. En specialiserad advokat eller företaget inte skulle ha denna vänta.

Den umbäranden brev är en kritisk faktor för att få landsomfattande lån ändringar. Vissa husägare Glöm helt brevet, som är organ för omedelbar diskvalificering. Brevet kan inte bli alltför utdragen eller gnällig, men måste vara mycket övertygande för ditt fall av ekonomiska svårigheter. Om du väljer att arbeta genom en professionell service, kommer de att hjälpa dig att skriva brevet.

Komma landsomfattande lån ändringar tar lika mycket tid och ansträngning som alla andra långivare. Och om du väljer att gå om det själv men nekas, överväga ett samråd från en professionell för att se om du passar in i de krav, och i så fall har dem arbeta på det med dig.