lån refinansiera

Refinansiering av intresse bara lån innebär helt enkelt att byta ett lån för nytt en. Det är en effektiv metod för att minska skulden på befintliga lån. Detta är särskilt fördelaktigt om den befintliga ränta andel är lägre än den ränta procentsats du för närvarande betalar på lånet. Refinansiering skulle göra det möjligt för dig att ändra din hög ränta skuld till en låg ränta skuld, eftersom mängden månatliga utbetalningen skulle minska.

De extra pengar som sparas kan användas i något mer lönsamma som fastigheter eller aktier, eller att reglera hög ränta skulder som kreditkort. Refinansiering är också gjort för att byta en justerbar sats inteckning till en fast ränta inteckning.

Refinansiering har visat sig vara så vanligt under de senaste åren att ca 75% av nya bolån var refinansieras lån under 2003.

Refinansiering av intresse endast lån är mycket tilltalande, särskilt när tiden kommer för lånet för att få betalt tillbaka. Det betyder att lånet måste betalas ut vid den nuvarande räntan, tillsammans med principen. De flesta människor söker för att refinansiera sina intresse bara lån för dem att köpa mer tid, det vill säga att skjuta upp återbetalningen av principen ytterligare.

Detta kan dock öka risken på lånet, eftersom räntorna kan gå upp ytterligare, kan kostnaden för huset går ner eller finansiella situation kan gå ner snart.

Refinansiering av intresse endast lån är idealisk för människor som är förutseende storkapitalet resultat under de kommande åren och planerar att sälja sitt hus vid den tidpunkt den ränta som endast är slut. Detta är ett bra val så länge som den ekonomiska situationen är god, räntorna är stabil och priserna på bostäder ökar. Ränta endast refinansiering rekommenderas för personer som har varierande inkomster som provision eller bonus eller människor som räknar en ökning av deras löner under de kommande åren. Besparingarna ackumulerade från refinansiering kan också användas för hem förbättring, vilket kommer att höja värdet på hemmet under de kommande åren.