lån modifiering umbäranden brev – tre viktiga komponenter

Om du söker lån modifiering som ett sätt att hjälpa dig med din nuvarande ekonomiska svårigheter att uppfylla din månatliga inteckning skyldigheter, du kommer att skriva en svårigheter brev som en del av den processen. Många amerikaner kämpar med skulder på grund av nedgången i vår ekonomi och det är viktigt att låta din långivare veta om din situation innan det blir för långt utom kontroll. En av de bästa verktygen förknippade med lånet ändring ansökningsprocessen är svårigheter brev som förklarar din situation med din långivare.

Nedan är några punkter att följa när du skriver ditt brev lån modifiering. Det är bra att använda dessa riktlinjer som en karta så att ditt brev förblir organiserad och du täcker de mest framträdande punkterna som din långivare är intresserade av att se över med tanke på din begäran om att ändra ditt bolån.

Komponent # 1 – Börja från början genom att förklara för din långivare vad som hänt som har orsakat dig ekonomiska svårigheter. Om situationer såsom arbetslöshet, skilsmässa, olycksfall eller sjukdom har satt dig i din nuvarande situation, vara noga med att förklara det. Banken måste förstå vad som har hänt som har lett dig att söka lån modifiering.

Component # 2 – Demonstrera med din långivare att du var aldrig brottsligt med betalningar eller i finanskrisen tills de omständigheter du refererade ovan inträffade. Om du fortfarande aktuellt med dina betalningar, men räknar med att snart börja ha problem, förklara det för din bank så att de vet att du är proaktiv i att försöka råda bot på din situation.

Component # 3 – Berätta din bank vad du planerar att göra för att göra saker bättre. Dela med dem din föreslagna budget, alla planer du har för kostnadsbesparingar, etc. Banken vill veta att du är en samvetsgrann husägare som har åtagit sig att förbättra din situation och hålla din familj i ditt hem.

Umbäranden brev är det enda tillfälle som du kommer att få förklara hur din ekonomiska situation påverkar dig och din familj, så ta dig tid att göra det rätt. Granska den eller få någon annan att korrekturläsa det noga innan du skickar det. Detta är inte ett område som du vill genväg som en del av ditt lån modifiering program.