lån modifiering umbäranden bokstäver – tips för att skriva en

Om du är en av de tusentals villaägare som drabbats av vår nuvarande ekonomi och i behov av en ändring på din inteckning, måste du skriva ett brev till din långivare ber om förändringar beroende på svårigheter. Om du aldrig har haft att skriva en umbäranden brev, är chansen att du inte vet vad man är eller hur man skriver det.

Även när du vet att du måste skriva en, kan du inte vara säker på vilken information den ska innehålla eller vilken dokumentation för att skicka med det. Många människor inser inte ens att de måste skriva en umbäranden brev när de ansöker om ett lån modifiering.

Om du inte tar dig tid och ansträngning som krävs för att skriva en tillräcklig brev, kommer du nästan säkert att nekas en modifiering bostadslån, även om du uppfyller alla de övriga kvalifikationer. Den svårigheter brev är vad meddelar din låneinstitut som du är i behov av ett lån modifiering och är en viktig del av din ansökan för en.

Om du inte skriver brevet, kommer inteckning företaget räkna att du inte måste behöver lånet illa nog om du inte kunde ta sig tid att skriva ett brev.

Även om det inte finns några fasta regler eller format för att skriva en svårigheter brev, finns det några saker du kan göra för att göra det lättare att utföra denna uppgift.

Ett. Samla ett års värde av dina finansiella poster innan du startar ditt brev. Inkludera i din skrivelse alla detaljer om din skuld och finansiella situationen i syfte att stödja din rapport för ett lån modifiering.

2. Gör ditt brev tydlig genom att lista din ekonomiska svårigheter kronologiskt och i detalj. Ju enklare det är för din långivare att läsa, den mindre förvirring blir det.

Tre. Gör matten för din långivare och låt dem veta vad månatliga inteckning betalning du har råd. Samtidigt som en uppskattning är bra, komma så nära som möjligt till en exakt siffra genom att beräkna din månatliga hushållsinkomst och subtrahera alla månatliga hushållens utgifter.
Nu när du har grunderna omfattas, låt oss gå vidare till några tips att tänka på när du skriver brevet umbäranden.

– Även om du inte vill skriva som om du har en synd fest för dig själv, vill du förklara för din långivare hur dina ekonomiska problem negativt har påverkat dig och vår familj. Hitta en trevlig median mellan att skriva ett brev som är alltför grundläggande och skriver ett brev som är för komplicerat.

– Även om du inte vill nämna att din inteckning innehavaren att du funderar på att sälja ditt hem, om du är, vill du låta din långivare vet att du vill arbeta med dem över tid, även om du inte ser att som en möjlighet just nu.

– Inkludera information som gäller för din ekonomiska situation utan att dela alltför många personliga detaljer. Ta inte med språket där man skyller på ekonomin eller ditt civilstånd – bara hålla oss till fakta.

– Ditt brev bör vara artig och skriven i en vänlig ton. Efter allt, du frågar dem om deras hjälp, så håll din frustration för dig själv.

– Inkludera kopior av dokument som aktuella kontoutdrag eller räkningar som validerar din ekonomiska svårigheter.

Nu har du några verktyg att komma igång på att skriva ett lån brev ändring begäran, har du bara att sitta ner och göra det.