lån modifiering tips

Detta är en snabb översikt över några av de saker du behöver veta om du vill träna en modifiering hypotekslån med din långivare. Om du har möjlighet att komma till en överenskommelse, kan du kanske använda detta för att hålla ditt hem och stoppa den från att gå igenom avskärmning.

Först och främst, alltid komma ihåg att förlusten lindring arbetstagaren arbetar mot dig. Hans arbetsgivare är den bank, och banken har tränat honom att försöka få dig att gå att betala så mycket som möjligt. Det är därför det är förlust lindring, ‘inte’ inteckning bistånd. ” Förlust lindring är bankens försök att begränsa mängden sina förluster. De kommer inte att ge upp en cent att de inte tror att de måste.

Nästa sak du behöver göra är att få alla dina finansiella informationen tillsammans. Du måste kunna styrka dina inkomster och utgifter. Det innebär att du måste ha alla dina senaste lön Män och räkningar, och kanske några som inte är så ny. Du behöver också skatt poster för de senaste två till tre åren. Var beredd på att bevisa några ovanliga kostnader som bidrog till att du faller bakom på din inteckning.

Allt mailen inteckning företag du måste hållas i en fil. Det inkluderar regelbundna uttalanden samt allt som rör förhandlingarna du försöker göra. Håll även kuverten. Du kan behöva bevisa dagen något sändes. Också behålla kopior av allt du skickar banken, och skicka den certifierade post. Spela alla dina telefonsamtal. Ibland långivaren kommer att försöka ändra överenskommelsen om dig, så du måste ha bevis på allt som har gjorts.

Spara upp de pengar du normalt skulle betala mot din inteckning betalningar, även om du inte har tillräckligt för att betala hela beloppet. När du äntligen möjlighet att nå en överenskommelse, kan långivaren kräva ett engångsbelopp för att starta lån modifiering. Du kan vara ute på tur om du inte längre har pengar tillgängliga.

Viktigast av allt, gör inte ett avtal som inte fungerar för dig. Banken kommer ofta göra dig ett erbjudande som faktiskt ökar din betalning belopp för en tid för att få dig ström, och sedan går tillbaka till det normala belopp. Om du inte har fått en höjning sedan du började ha problem att gå ihop, är det uppenbarligen inte kommer att fungera. Hålla på det tills du får något som fungerar för dig, och vara beredda att gå bort om ingen överenskommelse kan göras. Utestängning är inte slutet av världen, och du kan även hitta dig själv bättre om du kan få dig i en billigare hem med ledningen hyra eller betalningar.