lån modifiering professionella tjänster – vad de är egentligen

Även om du inte är en husägare, du har hört nog om lån modifiering. Det är i alla nyhetssändningar, Internet, och även på skyltar vid korsningar runt kvarteret. Lån modifiering har blivit så lukrativ, att många fastighetsmäklare och agenter lån hoppar in det för att kompensera för sina egna kämpande företag.

Om du funderar på att göra lån modifiering, bör du anlita någon att hjälpa till? Du kanske tror att ett företag kommer att ha mer makt vid förhandlingar med långivare, men för att fatta ett beslut, först måste du veta om de två typerna av företag där ute. Det finns advokat-baserade företag, och icke-advokat baserade företag.

advokat-baserade företag

Ladda en upfront rättslig avgift (som är liknande till hållaren du skulle betala en advokat innan arbetet utförs). Den upfront kan eller inte kan placeras i deposition, beroende på statens lag.
Ofta anställd bara en advokat, vilket är vad de använder för att rättfärdiga sin upfront rättslig avgift.
Ombudet sällan kommer att hantera ditt fall. Dessa företag tilldelar det mesta av arbetet till övriga anställda, som kallas “assistenter” eller “förädlare.”

Du kanske tror att det upfront juridiska avgiften dessa företag avgift kommer att vara värt det, eftersom förmodligen en advokat skulle kunna förhandla fram ett bättre pris. I verkligheten gör de advokater inte mycket alls – de inte ringa bankerna, inte heller skriva bokstäverna själva. Eftersom advokat sällan kommer att hantera ditt lån modifiering, det förmodligen inte är värt att betala lagstadgade bidraget. Dessutom kommer en advokat ringer din bank inte riktigt vara mer effektivt än du ringa banken själv.

icke-attorney baserade företag

Generellt tar inte betalt en upfront avgift.
Tjänsten kostar mindre
Anställda är ofta överarbetad

Dessa företag hävdar att deras anställda som används för att arbeta i bankens förlust lindring eller lån avdelningar modifiering. Många av dem har tidigare arbetat som lån eller fastighetsmäklare. De gör exakt samma sak som processorerna i advokat-baserade företag – de tar dina finansiella data, fylla i papper och ringa bankerna.

men behöver du verkligen dessa företag?

Om du absolut inte har tid att fylla ut ett par sidor av finansiella data och ringa banken varannan vecka, kan du göra ett lån modifiering själv, med färre misstag och med ditt eget bästa i åtanke. Glöm inte, även om du hyr en professionell service företag, det är fortfarande upp till dig att sammanställa alla handlingar och finansiella data ändå.

Om du anställer en firma, hanterar den som utför din modifiering sannolikt hundratals kunder, alla med sina egna 60 sid dokument. Med denna mycket arbete, inte förväntar din processor för att ge dig regelbundna statusuppdateringar. I själva verket finns det en hygglig chans att de kommer att blanda upp din fil, med tanke på den stora mängden papper och klienter de behandlar.

Om du tror att detta är dåligt, anser din banks förhandlare, som kan hantera tusentals klientfiler. Denna kombination, mellan ett företags överarbetad processor och en banks förhandlare, kan innebära saknade handlingar, behöva faxa saker om och om igen, och inkonsekventa svar från olika människor du pratar med.

Vi säger inte att det inte är en huvudvärk för att hantera bankens förhandlare själv. Men att anställa en fast lån modifiering ofta lägger mer kaos till en redan rörig situation. Från vår erfarenhet, de som hyr en firma hamnar ofta spenderar mycket tid att följa upp med dem, se över sina motsvarigheter, och korrigera sina misstag. Tänk på att det bara är du som kommer att ha din egen bästa i åtanke och som känner din egen situation bäst.