lån modifiering-Nu är det dags att undersöka detta alternativ

Under de senaste 21 åren i inteckning och finansbranschen, har jag aldrig sett så låga räntor som de är idag. Det har varit ett uppsving i refinansiera tillämpningar inom de senaste 4 månaderna som följd. Jag brukade tänka att 6,25% var en utmärkt kurs, tills nyligen. Många av de konsumenter som ansöker om bolån faktiskt refinansiering lån som de bara hade tagit ut för 2-3 år sedan. Med så låga som de är nu, är låntagare som är närvarande på 6,25% ser en enorm månadssparande. Tyvärr är refinansiering inte ett alternativ (eller ens möjligt) för de flesta människor.
Många konsumenter som försöker dra nytta av dessa låga priser är att förvandlas. I själva verket minskade andelen låneansökningar är mycket höga. De tre främsta anledningarna till att många låntagare inte kan refinansiera sina hem är:

1-Ingen kapitalet. Fastighetsvärdena har korrigerats kraftigt under de senaste 2 åren till den grad att många husägare har inget eget kapital eller är “upp och ner”, vilket innebär att de är skyldiga mer än deras hem är värt.

2-förlust av inkomst eller lön. Många personer har tagit en lönesänkning. Andra som har förlorat sina jobb söker anställning med lägre lön på grund av den svaga ekonomin.

3-kredit problem. Det uppskattas att 50% av amerikanerna har drabbats av kredit problem under de senaste två åren som en följd av den ekonomiska nedgången och hårda tider.

Något av ovanstående skulle göra det omöjligt att refinansiera. Jag ser otaliga människor som tackade varje dag för inteckning finansiering, till synes oförmögna att dra nytta av dessa aldrig tidigare skådad takt. Men det finns en lösning för personer som vill kapitalisera på dagens låga räntor. Denna lösning är ett lån modifiering.

Även lån ändringar har varit populärt nu för de senaste 2 åren eller så, nu mer det någonsin är den bästa tiden att undersöka detta alternativ. En av de viktigaste faktorerna din långivare kommer att titta på att utvärdera dina chanser för att få en ändring är betalningen minskning och nytta för dig, baserat på aktuella marknadsräntor. Med nuvarande takt på 4,75%, och många låntagare på 6,25% eller högre nu, är den minskade betalningar nytta gigantisk! Alla andra kvalifikationer lika, står du en bättre chans att få godkänt i dag för en ändring än vad du skulle ha 6 månader sedan. Till exempel var om aktuella räntor 6,5% (som de var förra året), skulle bankerna vara mindre benägna att ge dig en modifiering. Anledningen till detta är enkel. För en ändring vettigt, skulle banken ha varit tvungen att ge dig en ränta under 6%, vilket de inte var alltför glada över att göra förra året. Nu spola fram ett år. Eftersom priserna har sjunkit så mycket, och många konsumenter är på 6% och över just nu, är långivare blir mer avslappnad och erbjuder ytterligare alternativ som de inte hade tidigare. Det är bara inte så smärtsamt för dem att ändra lån som det var innan, då priserna var högre.

Priser kommer aldrig att vara så här låga igen. De kommer snart att stiga och bankerna kommer inte längre att vara så flexibla som de är idag. Inte under uppskatta kraften och de resultat som kan uppnås genom att ändra ditt lån. Jag har personligen sett avbetalning halverats princip minskningar av $ 30.000, vände justerbar ränta lån till 4,5% fast, och Uteblivna betalningar (8 månader förfallna!) Förde ström. Det bästa med allt detta är att det inte finns några avslutande kostnader, ingenting. När du handlar direkt med din bank är det gratis.

Detta är inte att säga att du bara ska ringa banken och de kommer automatiskt att sänka din ränta. Det är fortfarande nödvändigt att förstå hur modifieringen processen fungerar och hur långivaren kommer att kvalificera dig för det. Du får bara en chans att presentera ditt ärende till långivaren. Du kan inte gå tillbaka och ändra siffrorna om banken säger nej. Men när du väl lära dig grunderna i processen, de kvalificerade parametrar och rätt frågor att ställa, kommer du att kunna presentera ditt ärende på ett sådant sätt att maximera dina resultat, sänka dina betalningar, sänka din ränta och eventuell sänkning ditt princip balans också. Jag kan berätta detta för ett faktum eftersom jag ser resultat varje dag. En gör det själv guide är allt du behöver innan du pratar med din långivare. Utnyttja möjligheten nu innan det är för sent.