lån modifiering kommer du re-default senare

Arbetar Lån Mods egentligen? Om du har varit att uppmärksamma, vet du redan att en hög andel av dem inte fungerar. Den lilla mängd som fungerar förvandlar låntagare i vattnet, över-belånade hyresgäster för livet av lånet (förutsatt hem värden inte återvända till sina tidigare nivåer i nästa 30 år), som kommer att vara oförmögna att sälja, re-buy, refinan, shoppa, eller spara. De vänder husägare i ekonomiska zombies.

Bankerna kommer att överväga att bevilja en låntagare ett lån mod endast om att låntagaren har en hög sannolikhet för att hålla upp med nya utbetalningar. Bankerna kan välja att minska betalningarna i valfri kombination av följande sätt: släppa räntan, förlänga livslängden för lånet eller sikt, eller minska princip balansen skulden. Visste du att ta en förlorar i princip är ett alternativ sällan utnyttjas av bankerna? Lån Mods är verkligen inte att mixtra med huvudmannen. Modifieringen är utformad för att hålla obetalda huvudsakliga balanser av långivarens lånet intakt medan åter utnyttja låntagaren att bärga anteckningen. Långivaren har möjlighet att minska den huvudansvarige på noteringen, men de sällan köra det alternativet. Bankerna tenderar att börja ta en förlorar på huvudman i beaktande endast om låntagaren är villig att sälja via en kort försäljning.

Enligt forskning som utförs av Barclays Capital (som ger stora företag, regeringar och institutionella kunder med ett komplett utbud av lösningar för deras strategisk rådgivning, finansiering och riskhanteringsbehov), andelen låntagare som fick ett lån mod, och sedan åter- fallerat 10 månader senare, är hög för både nuvarande och allvarligt försumliga låntagare.

Gå till följande länk för att se diagrammet: Barclays Chart

Till vänster ser vi re-fallissemang av villaägare som var aktuella på sina lån när de först fallerat (låter konstigt, jag vet, men dessa tenderar att vara människor som har råd sina hem men som senare stötte ekonomiska problem). Till höger ser vi samma sak, men den här gången med villaägare som var allvarligt brottsligt innan lån modifiering. Som ni kan tänka, deras re-fallissemang är betydligt högre. Dessa är ofta de människor som knappt kunde råd med sina hem. De kan ha följande gemensamt: tog ut riskabla bolån (Option-ARM eller Subprime), köpte när priserna stiger mellan 2003 och 2007, och lånade överdrivet mot deras hem (HELOCs eller bostadslån eget kapital).

Således kan man dra slutsatsen att endast låntagare som var aktuella, men tillfälligt föll bakom, står en god chans att bli ett lån mod framgångssaga. Även, med risk för att knappt få genom att täcka alla sina levnadskostnader för livet av lånet, om deras inkomster inte ökar eller deras övriga skulder inte minskar. Inte låter som mycket roligt, eller hur?