lån modifiering-huvudsakliga minskningen-expandera modifiering program

Villaägare som får lån ändring kan vara för snabb att komma tillbaka på utgifterna banan, sätta dem i riskzonen för andra standardvärden. Residential Capital, LLC, ett av landets ledande inteckning reparatörer, rapporterar att nästan hälften av de lån ändringar som de beviljade förra året gick tillbaka till default efter mindre än sex månader. Detta har väckt frågan om lån ändringar kan verkligen förhindra utestängning, eller bara hålla dem tillfälligt.

Överdriven kredit

Vid förra veckans möte med den amerikanska Securitization Forum, rapporterade ResCap vd Thomas Marano att överdriven kredit var den främsta orsaken till de flesta andra standardinställningar. Enligt Marano, när människor får sina inteckning ändringar, många använder genast sina besparingar för att ladda upp på annan skuld (t.ex. kreditkort). Han tillägger att den ökade arbetslösheten till följd av storskalig kostnadsnedskärningar av stora företag, även arbetar mot lån ändring program.

Skuldrådgivning

Marano säger att låntagare behöver se lån modifiering som ett långsiktigt engagemang snarare än en engångsföreteelse lösning inteckning problem. För att göra detta, rekommenderar han sätter låntagare genom skuldrådgivning som en del av lånet modifiering program. Detta kommer att hjälpa dem att fatta smartare beslut om framtida krediter, särskilt på kreditkort utgifterna.

Flytten kommer också att gynna kreditkortsföretag, som redan börjar känna kritan från missade och sena betalningar. Förra veckan rapporterade Fitch Ratings att misskötsel i konsumentkrediter nådde en rekordnivå under den senaste månaden-en siffra som förväntas stiga om de nuvarande lån modifiering program inte justeras.

Kval justeringar

Det allmänna kravet för ett lån modifiering är en skuld-till-tal på ca 35%, det vill säga, måste avbetalning tar upp mer än 35% av låntagarens inkomst. Enligt Marano, överstiger dock denna siffra ofta 60% när andra skulder beaktas. Att arbeta tillsammans, dessa skulder se nästan en sekund standard, även när inteckning avsevärt ändras.

Statligt stöd

Regeringen har länge stött lån modifiering som en lovande lösning för fastigheter nedgången, som har ytterligare näring av lågkonjunkturen. Däremot har genomförandet av programmet visat sig svårt eftersom reparatörer har svårt att nå ut till låntagarna. Dessutom arbetar mot reparatörer är deras avtalsenlig skyldighet att matcha sina investerares finansiella intressen med sina låntagare.

Det är därför många inteckning reparatörer, inklusive ResCap, har inlett ett samarbete med Federal Housing Finance Agency (FHFA) för att öka avskärmning förebyggande. FHFA regissören James Lockhart tillade att byrån planerar att hjälpa reparatörer vars vinster har drastiskt minskat på grund av brottsligt inteckningar.

Huvudsakliga minskningen

Bland de åtgärder som vidtagits för att utöka modifiering program är huvudman fördragsamhet-en permanent minskning av den huvudsakliga balans på bostäder som har förlorat sitt värde. Men Marano säger, detta kan leda till moral hazard eftersom många husägare anser att deras hem en investering. ResCap arbetar för närvarande ut en “delad bedömning” system där serviceföretaget (eller dess investerare) kan ömsesidigt återhämta förluster från sådana ändringar.

Villaägare ‘alternativ

Lån modifiering fortsätter att vara en av de mest livskraftiga lösningar på inteckning problem. Nyckeln för kämpande husägare är att göra de rätta valen både före och efter förändringen, och att arbeta med rätt personal. Advokat-stödda lån modifiering företag kan erbjuda goda råd om att välja aloan modifiering plan och hålla sig på spåret efteråt.