lån modifiering-hur– viktiga steg för att undvika utestängning

Att få ett lån modifiering är inte något som husägare ser fram emot. Detta beror på det faktum att i de flesta fall en modifiering är ett steg tas av någon som står inför oundvikliga utestängning om de inte hittar ett sätt att minska sina månatliga inteckning betalningar. Ibland kan det vara svårt att förstå processen lån modifiering. Det är goda nyheter dock, behöver processen inte vara så svårt som många tror. Du måste bara förstå vad det innebär och vidta lämpliga åtgärder.

lån modifiering “hur”: att skriva en umbäranden brev

Skriva en umbäranden brev är en av de viktigaste saker du kan göra när du funderar på att få ett lån modifiering. Detta brev bör kortfattat beskriva varför du behöver ändra din befintliga lån. Det bör också förklara varför emot denna ändring till ditt lån kommer att hjälpa dig att se till att framtida amorteringar kommer att göras i tid och med några ytterligare frågor. Det är viktigt att undvika känslor och klagomål i brevet. Håll brevet kort och koncist – med fokus på detaljerna i din situation. Detta kommer att öka chanserna att bankens representant kommer att läsa brevet och svara positivt.

lån modifiering “hur”: att få resultat

När du går igenom processen för att ansöka om en inteckning modifiering är det viktigt att hålla kontakt med banken. Förvänta dig inte banken att göra något på egen hand utan någon form av yttre påverkan från dig. De flesta banker behandlar många förfrågningar inteckning ändring, med nya ansökningar tas emot varje dag. Så, kan underlåta att hålla kontakt med banken leda till din förfrågan hamna vilse eller förbises. Kom ihåg att kontakta banken och låt dem veta varje gång du skickar ett fax eller e-post för att säkerställa att de mottagit handlingen. Också föra ett register över telefonsamtal och annan kommunikation med banken – vem du pratat med, vad ni diskuterat, och nästa steg (och förväntad tidpunkt) i processen.

Se till att du förstår processen inteckning modifiering och de särskilda kraven i din långivare innan du kontaktar långivaren.