lån modifiering för gör det självare

Visioner av en glamorös livsstil, bakgård grillar och fester pool som drivs av priser teaser lån, för att inte nämna negativ amortering lån, uppvaktat miljontals husägare i en falsk känsla av säkerhet i början av detta årtusende. Huspriserna svävade över natten och drömmen om att ha en solid bit av fastigheter i en trygg omgivning, nära till bra skolor, tog den största betydelse i medvetandet hos miljontals blivande husägare.

Resultaten från år av okontrollerad lust att bli en köpare i kombination med oansvariga lån management har lagt amerikanska husägare i en finansiell panik. Över 2,2 miljoner utmätningar har lämnats in i 2007 och det var upp 75 procent jämfört med föregående år. År 2008 är verkligen glider in i rekordböckerna som väl.

Om dessa fakta hotar att inkludera dig i år, STOPP! Om du inte vill ansluta sig till dem, då är det dags att göra några tydliga avgöranden om vad du ska göra. Det kan ta cirka 30 dagar för dig att samla in och presentera ditt ärende till din långivare med förväntningen att i slutändan kommer du att ha omförhandlat ditt lån för att inkludera siffror du kan leva med.

Du kan begära en ändring från din långivare utan att behöva använda en advokat eller lån modifiering företag. Du kommer att behöva samla alla samma dokumentation som de skulle begära av dig att hantera ditt fall, så varför inte spara de $ 2500 – $ 4500 som skulle tas ut med hjälp av en advokat eller lån modifiering företag.

Du kan fråga om det inte vore bättre att betala en ekonomisk expert för att göra detta åt dig. Kanske, men om du hade extra pengar för att göra detta, har du förmodligen redan tagit den vägen. Och liksom allt annat i livet, kan de inte garantera att detta kommer att fungera. Å andra sidan, och utan att investera en massa pengar, kan du göra det själv och spara tusentals i processen. Lånet ändring experterna inte kan gå vidare utan en hel del input från er, så innan du förbereder att en del med någon mer av dina surt förvärvade pengar, överväga att hantera processen själv.

Vänta inte tills långivaren är redo att slutföra avskärmning på ditt hem, kan det vara för sent att rädda ditt hem från den punkten. Du kommer att vilja kontakta din långivare så snart du vet att du kör in i ett problem med dina betalningar.

Det finns många alternativ att långivaren kan presentera för dig annat än ett lån modifiering. Om din ekonomiska förlust berodde på vissa svårigheter, sjukdom, skilsmässa, dödsfall av make, eller någon form av oväntade skatteuttag, sjukt barn eller handikapp eller andra svårigheter, kan du prata med din långivare om ett lån modifiering eller någon av de andra alternativ förklaras nedan.

Forebearance – forebearance händer när du har halkat efter i betalningar och är på väg in i riskområdet för avskärmning. Den är utformad för att ge dina förfallna betalningar löpande under en angiven tidsperiod. Som en av de vanligaste alternativen, omfattar det ett skriftligt avtal om att du kommer att göra din full betalning varje månad och en delbetalning på obetald skuld.

Ett exempel på detta är att om du har missat tre betalningar du kommer överens om att göra full betalning och då du kommer att sprida mängden av de missade betalningar över en 6 till 12 månader för att fånga upp och bli helt aktuell.

Har du en FHA / HUD lån? Du kanske vill överväga PARTIAL KRAV, vilket är ett räntefritt lån tillgängliga för ägare av denna typ av lån. Om detta förhandlas, kan den brottsliga delen vara uppsatt till slutet av det ursprungliga lånet och kommer att träda i kraft efter det första lånet betalas i sin helhet.

Därefter tittar du på blankning. Din långivare kan tillåta dig att sälja din bostad till någon för mindre än vad du är skyldig. Tyngdpunkten i detta scenario är att prata med din långivare först eftersom han måste acceptera att ta en payoff som är lägre än den nuvarande inteckning balans innan försäljningen är slutgiltigt.

Sist men inte minst, är lånet modifiering. Detta ändrar villkoren för lånet till att omfatta lägre utbetalningar, långsiktiga lån, räntor enbart, principen minskning eller någon kombination som långivaren är villig att träna med dig.

Det är mycket viktigt att presentera ett komplett paket för din långivare när de begär någon typ av modifiering från din långivare. Du måste vara beredd att dokumentera varje umbäranden du påstår med alla allomfattande juridiska pappersarbete.
“The Complete Handbook on Loan Modification” som presenteras av www.LoanModificationDIY.com erbjudanden med att hjälpa dig att få en lyckad Loan Modification.

Att lära sig om de olika alternativ som långivaren får föreslå för dig och hur man förbereder det bästa paketet lån modifiering, besök www.LoanModificationDIY.com