lån modifiering FAQ och uppgifter

Ett lån modifiering har snabbt blivit det snabbaste och enklaste sättet att spara ditt hem. Ett lån modifiering är när villkoren för ett lån permanent ändras för livet av lånet. Det finns många frågor villaägare har om lån ändringar och förhoppningsvis denna artikel kommer att klara en del av dem.

Hur hjälper ett lån modifiering undvika utestängning?

Ett lån modifiering är när en bank återinförs en anteckning med en bättre ränta och / eller kortare sikt. Detta eliminerar omedelbart risken för utestängning eftersom alla missade betalningar och obetalda antingen avskaffas eller läggas tillbaka in i lånet. Med ett lån modifiering, många människor har möjlighet att förhindra utestängning och drastiskt minska sina månatliga betalningar!

Hur kvalificerar jag mig för ett lån modifiering?

För att få ett lån modifiering, måste du bevisa att du har tillräckligt med inkomster för att göra den lägre hus betalning, men inte tillräckligt för att betala de skulder och fortsätta med den aktuella betalningen. Husägare kommer att behöva tillhandahålla dokumentation om inkomster och dokumentation av svårigheter som orsakade brottslighet.

Min långivare tackade mig för ett lån modifiering eller har inte svarat. Vad ska jag göra nu?

I många fall ser vi långivare automatiskt stänga ned begär lån modifiering, utan hänsyn till alla möjligheter. Detta är ett resultat av både bankerna är överarbetade och långivare som inte vill godkänna ändringar. En annan gigantisk bekymmer idag, är när bankerna säger villaägare att de “arbetar” på sin ansökan, när egentligen ingenting händer. Snart säljer hemmet på en sheriff försäljning och huset är borta för alltid, utan modifikation.

I de flesta situationer, kan en upprättstående modifiering professionell få ett bättre lån ändring än vad du kommer att få på egen hand, sparar $ 1000 är per år. I det fall du inte kan få en ändring på egen hand, var inte rädd för att anlita ett företag att arbeta för dig. Se bara till att du gör forskning och hitta en ärlig förhandlare att arbeta med. Även när din långivare har avvisat en ändring, är det mycket troligt att du skulle få godkänt när man använder ett av dessa företag.

Har inteckning företaget rätt att inspektera mitt hus innan ett lån modifiering?

Ja. Inteckning företaget kan ange ditt hus för att kontrollera värdet på hemmet. Ett annat syfte med inspektionen är att långivaren att bejaka det är inget fel med det hem som skulle stoppa husägaren från att göra de nya lägre utbetalningar.

Vad händer med alla de påföljder och avgifter på mitt lån med en ändring?

Med ett lån modifiering, bör alla de överskjutande avgifter frångås och bör inte läggas till den totala för det nya lånet. Om din långivare försöker inkludera förseningsavgifter i din nya ändringar, bör du argumentera detta och har dem tas bort. Med vissa lån, då dessa avgifter inte åsidosättas, är de ut av efterlevnad av gällande regler. När reglerna inte är tillämpliga långivare.

Hur lång tid tar en inteckning modifiering?

När man försöker för en inteckning modifiering, måste du se till att du tillåter tillräckligt med tid. Vi rekommenderar en min. av 90 dagar före tidpunkten för avyttringen. Om din långivare inte samarbetar, eller om de inte har gett tillstånd till ändring inom 45 dagar, sedan måste du söka ett externt företag för att hjälpa till. Avskärmning assistans bolag kan få din affär godkänd i så lite som ett par dagar, så om din modifiering tar längre tid än en månad, måste du börja tänka på alternativen.

Det bästa att inte glömma när man försöker ett lån modifiering är att inte låta din långivare sätta ditt fall upp till senare eller strax innan sheriff försäljning. I de flesta fall vi ser, när långivaren inte slutföra affären inom 30 dagar, kommer de troligen inte göra det alls. Det är när du behöver för att driva din bank mer eller väljer att anlita en modifiering företag att arbeta med din långivare för dig. Bli inte besviken om de avfärda din modifiering när du försöker det på egen hand. Anställa någon kommer att kosta lite pengar i förskott, men det gör att du kan spara hem och spara tiotusentals dollar i framtiden.