lån modifiering bedrägerier fortfarande ett bekymmer för villaägare

Ända sedan bostadsbristen började nästan ett par år sedan, har husägare letat efter verkliga lösningar för att undvika att förlora sina hem. Att få ett bostadslån modifiering har varit en av de bästa alternativen för att sänka din månatliga betalningar och undvika utestängning. På grund av detta har hundratusentals familjer har försökt att få ett lån modifiering för en lång tid. Däremot har antalet utmätningar i landet endast gått upp och tyvärr finns det fortfarande miljontals familjer som riskerar att förlora sina hem till utestängning.

Denna situation beror främst på att ett antal företag har tillgripit flagrant fusk och scamming husägare ur deras surt förvärvade pengar. Eftersom lån modifiering är en av de få riktigt solida alternativ, har husägare fått rusa till någon annonserade lån ändring företag eller advokat gör otroliga löften och har att acceptera orimliga avgifter bara för att ansöka om ett lån modifiering.

Tråkigt nog är dessa företag som laddade husägare upfront avgifter som ibland är så höga som $ 7000 helt enkelt stänga butiken och springa iväg för att aldrig höras av igen. När husägare hamnar att betala något i förskott, hör de sällan från lån ändring företaget efter det. På sin höjd att företaget skulle kunna vara i kontakt för en vecka eller så säger din ansökan behandlas, men i verkligheten ingen ansökan har gjorts i första hand. Eftersom ändringen tar cirka 90 dagar eller mer att arbeta med långivare, får de flesta företag avskräckt försöka få något gjort så de ger upp. Dessa företag ger upp eftersom det inte längre finns ett ekonomiskt incitament för att få en ändring till sina kunder eftersom de redan har betalat sin avgift i början.

Dra nytta av den olyckliga situationen husägare befinner sig i, olika företag eller så kallade konsulter, göra falska löften om att kunna rädda hem från avskärmning och ofta hamnar fusk sina kunder ur en massa pengar. Istället för antalet bedrägerier minskar, är det inte bara att gå upp, men nyare bedrägerier har rapporterats av olika villaägare som har varit offer för dessa bedragare.

Många gånger ett företag kommer att säga att de inte skulle debitera dig tills ditt lån modifiering är godkänd. Vad de inte nämner är att lånet modifiering ansökan helt enkelt är godkänd av sin egen personal och inte själva banken eller bolåneinstitutet. Efter en vecka eller så för att tillämpa dessa företag skulle komma tillbaka till de villaägare säger lånet modifiering ansökan behandlades och godkändes av ett team av kvalificerade experter. Sedan fortsätter säga husägare nu behövs för att betala en avgift uppåt på $ 3000 för att få lånet modifiering sanktionerade från banken.

I verkligheten, tills och om inte din bolåneinstitutet själva godkänna lånet modifiering, oavsett hur många experter hävdar din ansökan har sanktionerat, betyder det inte ditt lån kommer att ändras.

Det är tillrådligt att en husägare bör kontakta bara de företag som uttryckligen nämner att det inte blir några upfront avgifter tills ditt lån modifiering är godkänd av din långivare. Nyckelordet här är långivare och allt annat skulle bara vara ett sätt att dra dig in innan du laddar en enorm mängd.

Även husägare måste vara försiktig med så många bedrägerier, bör de känner inte rädd för ett lån modifiering som den är fortfarande en av de bästa lösningarna för att undvika avskärmning. Allt du behöver göra är att se till att du hittar ett företag som inte tar ut några upfront avgifter tills din hypotekslån modifiering är fullt godkänt av din bank eller långivare.