lån modifiering avvisade försening avskärmning för år utan att betala din inteckning

Loan Modification Plan, infördes av Obama-administrationen som ett verktyg för att bekämpa ökande utmätningar har misslyckats, eftersom många husägare som haft svåra ekonomiska problem inte kunde kvalificera på grund av stränga kvalifikationskrav som fastställs inom ramen för programmet. Detta skedde främst eftersom bankerna fick frihet att besluta om att delta i planen eller inte. Medan amerikanska regeringen kraftigt finansierade finansinstitut i form av ekonomiska incitament, många har beslutat att delta i modifiering programmet var alltför mycket besvär för dem. Som ett resultat, såg många hushåll avskärmning som oundviklig sak att hända.

lån modifiering förändringar: kommer snart?

Överväldigad med konsumenternas kritik, har amerikanska kongressen meddelade att ett antal ändringar ska göras till det ursprungliga modifiering program, vilket gör att fler konsumenter att kvalificera sig. Förhoppningsvis aviserade förändringar kommer att hjälpa många familjer att undvika utestängning som inte kunde kvalificera sig för inteckning modifiering tidigare. Även om det kanske låter mycket lovande, var tidsramen för de ändringar som ska antas inte tillkännages. Som det är idag, tills nyligen aviserade förändringarna kommer att antas, är antalet utmätningar på uppgång, allmänt ökar över hela landet. Många husägare är under intrycket att de helt enkelt inte skulle ha tillräckligt med tid för att vänta tills regeringen genomför så efterlängtade förändringar.

effektiva verktyg för att förlänga avskärmning processen är inom räckhåll

Den goda nyheten är att det finns några effektiva strategier som kan bidra till att bromsa avskärmning processen, och köpa mer tid. Det spelar ingen roll, om du har ett jobb och en stadig inkomst eller ej. Du har fortfarande ett antal effektiva sätt att kämpa för ditt homeownership rättigheter. Det beror helt på din önskan att använda specifika detaljer om din individuella situation till din fördel. Skriva ett brev av umbäranden för din långivare, förklara din ekonomiska situation, är det första steget som du kan ta på din väg att förlänga avskärmning processen.

Du kan också begära en domstolsförhandling där du kommer att ges möjlighet att förklara din situation och försöka komma fram till en betalningslösning som skulle tillfredsställa din långivare. Många advokater förvärva och förlänga domstolsförhandlingar i flera år, så att du kan stanna i ditt hem utan att betala ett öre för din långivare. Påpeka fel i lån och avtal bostäder är ett annat effektivt sätt att bekämpa din långivare. Alla metoderna ovan kan hjälpa dig att sträcka ut avskärmning i år. Skulle din situation inte förändras efterhand, kan du överväga en mer drastisk lösning som skulle hjälpa dig att hålla ditt hem, såsom konkurs.

gratis hjälp finns online

Många människor är under ett felaktigt intryck av att de behöver en högavlönade advokat för att gå vidare med alla ovan nämnda metoder. Medan vissa av dem kräver kunskaper om hur inteckning industrin fungerar, kan du få hjälp utan att anställa en advokat. Det finns ett antal ideella organisationer som hjälper kämpande husägare att undvika eller att förlänga avskärmning. De kan ge en ovärderlig rådgivning utan kostnad, samt hjälpa dig att utveckla en effektiv strategi för att bekämpa din långivare baserat på din individuella situation.