lån modifiering avtal

Om du kämpar för att göra din månatliga betalningar, är det en lättnad att veta om möjligheten av ett lån modifiering. Det är en fruktansvärd känsla att leva i rädsla för försumliga på din inteckning och förlora ditt hus till utestängning. Ett lån modifiering kan vara precis vad du behöver, och om så är fallet, måste du lära dig vad du ska göra för att nå en modifiering överenskommelse.

Det första du behöver göra är att kontakta en kvalificerad finansiell rådgivare. Det finns två sätt att göra detta, antingen från en HUD-godkända anteckning för vinstdrivande grupp eller från en professionell lån ändring företaget. Du kan försöka att slutföra processen allt på egen hand, men du kommer att ha större framgång om du använder en tredje part, som inte bara hjälper dig genom processen men kommer också att förespråka för dig också.

Du kommer att diskutera din ekonomiska situation med din rådgivare, granska alla dina alternativ och avgöra vad som är det bästa för dig att göra. Om ett lån modifiering är det bästa alternativet, kommer du att bli ombedd att skriva ett lån brev ändring svårigheter. Detta skickas till din långivare och det beskriver orsakerna till dina svårigheter och varför det är viktigt att du får ett lån modifiering för att hålla ditt hem.

När mötet är över, kommer din rådgivare vidarebefordra brevet umbäranden och alla nödvändiga pappersarbetet för din långivare. Dessa två bitar av information kommer att avgöra om du ska kunna ändra ditt lån. Din långivare kommer att läsa brevet för att avgöra om du menar allvar med att betala den modifierade lånet och de kommer att se över dina ekonomiska dokument för att se om en modifiering är ett bra alternativ i din situation.

Många långivare erbjuder nu olika typer av lån ändring program och det är ett statligt program som tillåter långivarna att ändra lån genom att sänka räntorna. Generellt är långivare letar efter vad som kallas en “skuld till inkomst-tal. Detta är den andel av din inkomst som går till att betala din inteckning. Om din inteckning kan modifieras så att din skuld-till-tal är någonstans mellan 34% till 45%, kommer de flesta långivare överväga att arbeta på ett lån modifiering med dig.

Det bästa du kan göra för att undvika utestängning och förhandla fram ett lån modifiering är att vidta åtgärder så snart du inser att du kommer att ha svårt att betala din månatliga inteckning faktura. För varje månad, dina alternativ minskar.

Denna artikel är tänkt att hjälpa kämpande husägare genom processen att förhandla fram ett lån modifiering. Om du är arbetar så fort problem börjar och din vet vad du behöver göra, kan du undvika att ditt hem utestängas.