lån leder Företaget lanserar bly poängsystem

Ett av de ledande företagen i lånet leder verksamheten har utvecklat en prediktiv modellering tjänst som gör det möjligt för bly köpare att identifiera vilka lån leder är mer sannolikt att resultera i en kund att ta ett lån. Företaget är känt som ileads.com och dess nya modellering system kallas LeadScore.

Tillsammans syftar till att förändra marknaden lånet ledning genom att ge köparna möjlighet att ta reda på vilka leder är sannolikt att erbjuda största möjliga avkastning på investeringen. Hela systemet sägs arbeta i millisekunder och spara både tid och pengar.

Systemet fungerar med hjälp av numeriska data för att förutsäga sannolikheten för en befintlig husägare behöver ett nytt lån inom en snar framtid. Varje ledning ges en individuell värdering, vilket visar hur framgångsrika ledningen kommer att vara, att bli en betalande kund. Provkörningar med programmet har visat att lån leder ges en högre värdering av programmet var fyra gånger mer sannolikt att resultera i ett lån än leder med lägre poäng. När ett lån bly köparen har denna information som de kan använda den för att avgöra i vilken ordning de kommer att närma sig den leder till att erbjuda sina produkter och tjänster. Dessa ledningar som har en högre värdering är mer sannolikt att behöva ett lån snart och därför lån långivare kan rikta dessa människor först innan de går kallt.

För att använda systemet, är allt som krävs för lånet långivare att lämna närmare uppgifter om de leder som de har köpt till iLeads.com som sedan bearbeta dem genom systemet och tillskriva dem med en poäng. Poängen förs sedan tillbaka till långivaren, som sedan kan använda dem för att prioritera sina kunder. Utöver detta system köpare kan också köpa en rad andra produkter som syftar till att hjälpa kunderna att uppfylla sin omvärldsbevakning och behov rapportering.

Företaget erbjuder även en traditionell lån tjänst lead generation, som ger lån leder till en skribenter av produkter. De flesta av lånet leder härrör från internet, där människor söker efter en finansiell produkt har villigt in i sina uppgifter på särskilda platser. Dessa leder är därefter paketerade enligt typ och såldes till lånet långivare. Om lånet långivare vill sätta sina egna kriterier finns det möjlighet till specifika vissa faktorer, inklusive vilka postnummerområden de vill sina leads som genereras från och antalet leder de behöver. Ledningarna lämnas så snart som de genereras, som kör runt tiden mellan kunderna lämnar in sina krav till webben och bli kontaktad av ett lån långivare är avgörande. Forskningen inom detta område har funnit att kunderna kan gå “kall” om de inte kontaktat om med långivare om befarade alternativ relativt snart efter att de har lämnat in sin begäran. Tjänsten ger ett sätt för långivare att hitta kunder som matchar deras produkter och nu med introduktionen av LeadScore, kommer lån långivare också kunna discriminately rikta leder de köper för att maximera sina resultat.