lån ändringar – en livräddare för miljontals husägare drunknar i sina hypotekslån

Är du kvar i ditt hem lån? Är tillbaka betalningar och avgifter lån montering vid denna stund? Tja, är du inte ensam. Miljontals villaägare kommer att få hjälp från lån ändringar genom hemmet stimulanspaketet.

President Obamas administration har tilldelats 75 miljarder dollar för att hjälpa till att stimulera bostadsmarknaden och hjälpa begränsa utmätningar i USA. Ekonomiska incitament byggs ut till bankerna för att modifiera befintliga inteckningar i syfte att uppnå lägre utbetalningar för de låntagare som är över huvudet på sin inteckning.

Banker och långivare på den godkända listan har flera metoder som de kan använda för att uppnå en lägre månadsbetalning. Intressen avgiften kan sänkas till så lite som 2%. Lånevillkor kan utsträckas till så länge som 40 år. Förseningsavgifter och en del av kapitalbeloppet kunde minskas eller förlåtas.

De lån som måste modifieras måste ägas eller servas av Fannie Mae och Freddie Mac. Fastigheten måste vara din primära bostad, ett fritidshus eller en hyresfastigheter. Lånet måste ha ursprungligen skriven före jan 1, 2009, och beloppet får inte vara mer än $ 729.750.

För att ansöka om en modifierad lån, måste du kunna bevisa att du är i ekonomiska svårigheter. Detta innebär att på grund av omständigheter utanför din kontroll din inkomst har minskat eller dina kostnader har ökat. Medicinska räkningar, arbetslöshet, skilsmässa, militärtjänst, eller avlider är alla möjliga orsaker. Dokumentationen skall lämnas för varje aspekt av detta. Din nuvarande hus betalning måste överstiga 31% av din månatliga bruttoinkomsten. Denna utbetalning omfattar även skatter, försäkringar och all egendom förening avgifter.

Bevis måste också ges om att du kommer att kunna betala de nya inteckning betalning. Du måste kunna övertyga din långivare i ditt engagemang i samhället och till inteckning.