lån ändring – vad det egentligen tar att få din hjälp

Lån modifiering är fortfarande # 1 bästa alternativet till avskärmning. Men att få en via kräver vissa föga kända uppgifter och strategi. Du måste veta vad bankerna är ute efter, och hur man fyller i papper så att du inte bara kvalificera sig för lån modifiering, men komma in på de obefintliga två och tre skattesatser procent ränta som kan göra din månatliga betalningar går ner med så mycket som 40 – 50%!

Bankerna gör några ganska otroligt pass med oerhörd låga priser. Har det någonsin funnits en tid då du fick en 2% ränta! Det händer varje dag för vissa människor. Kommer du någonsin har denna möjlighet att låsa in dessa fåniga låga igen? Antagligen inte, så ta din pappersarbete lån modifiering allvar och inte prata dig ur din egen modifikation.

Om du är en av de miljoner som utgör en i 7 hem i avskärmning eller standard, vad du ska lära dig kan stoppa din avskärmning och avsevärt minska din månatliga inteckning betalning – vilket ger dig den finansiella lättnad som du behöver för att hålla sig flytande och stabilisera ditt liv med lägre avbetalning nu och på lång sikt.

Det största problemet – och vad står mellan dig och en modifierad lägre månadsbetalning – har perfekt sammanfattas i denna nyligen Los Angeles Times artikeln …

“Att få lån genom systemet för att ändringen mållinjen är tufft för banker och reparatörer lån”, säger Douglas Potolsky, Chase Home Utlåning senior vice president. “Det största hindret, han och andra banker säger, är låntagare som inte riktigt slutföra sina papper.”

Tricket är att veta hur man ska fylla i darn pappersarbete så att du inte prata dig ur din egen modifikation!

90% av ansökningarna lån modifiering kommer inte igenom eftersom folk fylla i sina papper till deras nackdel. De diskvalificerar antingen själva eftersom de visar att de gör för mycket, eller för lite, för att ge de nya ändrade betalningen – det är den lägre en som är baserad på de 2% till 4% klassar som bank kan ge dig i modifikation, men kommer inte om din ekonomi och andra delar pappersarbete kvalificera för denna betalning.

90% av de människor som fyller i pappersarbete för lånet modifiering inte vet hur bankerna ser på sina siffror och berättelse. Bankerna har faktiskt ett par formler de arbetar med vid beräkningen av din ekonomi i förhållande till brevet umbäranden, betala stubbar, kontrollera kontoutdrag, och de senaste 2 åren av självdeklarationer. Du måste göra alla dessa bitar gippar tillsammans för en konsekvent ekonomiska svårigheter berättelse.

Detta är i grunden hur du vill fylla ut de viktigaste två bitar av papper för lån modifiering – umbäranden brev och finansiella kalkylblad:

Ett. Svårigheter brev: Var konsekvent och se till svårigheter “story” och siffrorna du lämnar på din ekonomiska kalkylblad gör en stark, enhetlig bild. I ca 1 – 1 ½ sidor, se till att du ger följande information i denna sekvens:
en. Inkludera ditt lån nummer uppe
b.. Be om ett lån modifiering i första meningen
c.. Gör det tydligt att du är kapabel att tjäna konsekvent inkomst, men just nu, är dina svårigheter att göra din inteckning – och livet – för dyr. Säg att du behöver hjälp
d.. Förklara – med känslor – alla de skäl som du är i svårigheter. Banker är speciellt ute efter saker som minskad eller förlorad inkomst från en eller flera medlemmar i hushållet, ökade kostnader som var oväntad eller oundviklig, ett medicinskt problem som lämnade dig sjuk eller handikappad och från att tjäna intäkter, och / eller orsakat ökade kostnader etc.
e. Fråga vad du vill – be om en låg ränta (2% -3%) under de första fem åren samtidigt som du får tillbaka på fötterna, och sedan be att de sträcka på lånet ut till 40 år, och att resterande 35 år uppgå till 4% till 5%. Använd en amortering kalkylator (sök på nätet) och beräkna vad din betalning skulle vara 2%, 3%, 4% och 5%. Berätta för dem att du har råd betalningar baserade på en 2%, 3% just nu, och som senare, på grund av bättre arbetsmiljöer prognoser eller möjligheter – eller vad anledningen – som du senare kan ge en ersättning baserad på 4% eller 5%. Jag frågar alltid om 2% under de första fem åren och därefter 4% till 5% för resten av ett 40 årigt lån när jag hjälper folk att fylla ut deras pappersarbete.
f. Nära med en mening eller två som talar om för dem att du vill hålla dig och din familj i ditt hem (omnämnande av barn om du har dem hjälper) och att du vill undvika utestängning och ytterligare skador på din kredit.

2. Finansiell kalkylblad / Personlig budget: Få denna blankett från din bank. Din ändring kommer att gå igenom snabbare och renare är att du använder bankerna bildar istället för att göra dina egna Excel-ark. En av bankerna formler jag berättade kommer omkring spelar in när de granskar din finansiella kalkylblad. Det är där de flesta människor blåsa sina chanser för att få en ändring. Bankerna är ute efter att se till att du har råd med den nya, modifierade betalning – den ena baserad på 2% eller 3% – med ca $ 200 till $ 300 kvar. Detta är en fin linje mellan att visa att du inte gör för mycket eller för lite för att ge den modifierade betalningen. Detta är hur man får till den balanserande punkten:
en. För nu, när du ser linjen att skriva in din månatliga inteckning bekostnad, inte sätta i din nuvarande betalning. Sätt i den modifierade betalning du är ute efter – en som du räknat med avskrivningar miniräknare 2% (eller 3%) eller någonstans mittemellan. Detta är en temporär platshållare för att få summan av denna betalning plus alla dina andra månatliga utgifter minus din månadsinkomst för att komma ut till ca $ 200 – $ 300 kvar. Då, innan du faxar i detta arbetsblad med din andra pappersarbete, se till att du raderar det lägre inteckning betalning som fungerade som en platshållare för att göra alla dina siffror gipp, fyll i din faktiska, nuvarande inteckning betalning. Eller göra en kopia av den tomt kalkylblad som jag gör – då är det rena som en visselpipa.
b.. Skriv in din inkomst och alla dina övriga utgifter. Tricket är att använda några av de kategorier som inte är lätt spåras – som din månatliga mat, gas, och kreditkortsbetalningar – att du kan öka eller minska om du behöver för att få slut balans för att vara på den $ 200 – $ 300 kvar efter intäkter minus kostnader. Inse att de kommer att dubbelkontrollera siffrorna på ditt finansiella kalkylblad med ditt lönekonto uttalanden (du skicka de senaste två månaderna kontroll och besparingar kontoutdrag). Inse också att om du har en massa pengar (över $ 2.000 eller $ 3000 sitter i besparingar), att banken kommer att se detta som en plats som du kan dra från och betala dem.

De flesta människor förstår inte vad som finns bakom bankerna strategin och att de verkligen är inkasserare! De vill se till att du kan betala eller de kommer inte att ge dig ett nytt lån (modifierad lån). Folk inser inte vad de ska fråga efter, vad man ska säga … och vad man inte ska säga … eller hur man ska prata med sin bank för att få den rätta historien om rekord. Eftersom de inte har denna kritiska insikt, många miste om det bästa lånet modifiering tillfälle av århundradet.

Jag hjälper och folk råd genom lån modifiering, och har en bok som beskriver steg för modifiering och nästan alla andra alternativ som du kan vidta för att undvika utestängning i min bok som heter “Hur man överlever Utestängning eller undvika den helt.”
Läs mer på

Hur man överlever din avskärmning eller undvika den helt