lån ändring program – undvika avskärmning genom inteckning modifiering

Ett lån modifiering program är utformat för att anpassa villkoren för ett befintligt lån i syfte att hjälpa en låntagare att komma tillbaka på rätt spår med sina månatliga betalningar. Tyvärr vill många människor inte att erkänna att de är i trubbel med sina lån eller att de tror att det finns inget sätt att lösa de problem som de upplever. Den goda nyheten är att ändring program finns och de verkligen kan hjälpa vissa husägare undvika utestängning. Dessa program kan verka lite skrämmande i början, men efter några korta lärande flesta människor förstår grunderna i förändringsprocessen.

skiljer sig från refinansiering

Ändra en inteckning skiljer sig från refinansiering. En modifikation ändrar villkoren för din befintliga lån utan att skapa ett nytt lån. Refinansiering en inteckning typiskt ersätter ett befintligt lån med ett nytt lån, vilket kan ha en annan ränta eller lån sikt än den ursprungliga inteckningen. Människor som står inför en ekonomisk svårighet kan inte kvalificera sig för en ny inteckning genom refinansiering, men kan förbättra sin situation genom att ändra sina befintliga lån.

Om du funderar på ett lån ändring program som en metod för att undvika en avskärmning finns flera steg att följa. En av de viktigaste sakerna du kan göra är att förstå den politik som din långivare. Att förstå denna politik kommer att bidra till att du vet vad som väntar och vad du behöver för att ge för att kvalificera sig för ett lån modifiering. Långivare kräver vanligtvis att du kan ge en umbäranden brev som förklarar din umbäranden situation. Detta brev bör kortfattat beskriva varför du behöver ändra din befintliga lån och hur förändringarna kommer att förbättra din förmåga att göra dina betalningar. Detta är en saklig brev, gör det inte personligt.

Förutom de svårigheter brev, kommer de flesta långivare kräver ytterligare dokumentation, såsom lön Män, kontoutdrag och en månadsbudget. Att tillhandahålla de begärda handlingarna i tid gör att långivaren att göra ett snabbare beslut angående din begäran om ändring.

Om du tar dig tid att förstå hela processen av lånet modifiering program och vet vad som väntar från din långivare då hela processen kan vara ganska enkel. När man arbetar med din långivare, är det viktigt att hålla regelbunden kontakt med dem under hela processen. Detta kommer att bidra till att säkerställa att din ansökan inte får förbises eller försenas.