lån ändring program – att välja rätt en

Det finns en mängd olika program lån modifiering tillgängliga från nästan alla långivare. Långivare försöker undvika utmätningar så mycket som husägare är tack vare bostadsmarknaden kraschen. De lån ändring program som erbjuds av de flesta är skräddarsydda för att passa husägare från alla samhällsskikt och kan med nästan alla plånböcker.

Vissa långivare, som Bank of America, värd ett stort utbud av program för sina låntagare att välja mellan. Vanligtvis långivare som innehar subprimelån samt regelbundna inteckningar erbjuda de mest lån alternativ modifiering program.

Men, vissa långivare är oflexibla med sina program och bara erbjuda några alternativ för sina låntagare. De flesta av de långivare som är oflexibla är inte lika öppna för ansökningar som dem som är. För låntagare, är en varningslampa att deras långivare inte kommer att bli lätt att förhandla med om de inte erbjuder många program i vägen för lån ändringar. Ett exempel på en finansiell institution som passar den beskrivningen är Wells Fargo, som inte erbjuder många program ens vildaste fantasi, och är extremt svårt att arbeta med mot ändringar.

Beroende på långivaren, kan vissa program även ändra subprimelån priserna till nivåer som är jämförbara med vanliga bolån – trots att få den typen av modifiering är inte en lätt uppgift.

Varje uppsättning program har olika krav. Till exempel är ett program som torkar bort en del av kapitalbeloppet samt sänka räntan kommer att bli svårare att erhålla än ett som helt enkelt sänker räntan.

Arbeta med ett företag mot modifiering kan ha en enorm inverkan på ett finansinstituts lån ändring program. En specialiserad lån ändring företag kan böja en långivare längre än deras program initialt kräver. Att arbeta via ett företag kan landa lägre ränta än programmet dikterar, eller ens lägga minskning av kapitalbeloppet på ett plan som är tänkt att endast utföra ett intresse modifikation – för samma månatliga utbetalningen ränta och inteckning varaktighet.

Varaktigheten av programmen varierar kraftigt. Viss stretch inteckning under en 30 års period, medan vissa faktiskt bara påverka inteckning för fem år. Många gör betalningar har ballong nära slutet av modifiering tid, även om det inte täcker hela den inteckning sikt. Vissa program verkar bra på pappret, men gör matten i kombination med längden kan faktiskt vara mer besvärligt och dyrare än man först trodde.

Med en enorm mängd stöd från Obama-administrationen, är långivare i hela landet kommer med nya lån ändring program hela tiden. Och eftersom de flesta långivare tillåter en husägare att ansöka om en ändring igen om de nekas den första gången, för vissa kan det vara en välsignelse i förklädnad, om de nekas och ett mer lämpligt program är tillgänglig senare.